Изложба на Тодор Панайотов
Изложби
Сряда, 11 Февруари 2009 01:36
Тодор Панайотов е емблематичен автор за българската графика. На 18 февруари в изложбените зали на СБХ ще бъде открита негова експозиция. В нея са подбрани графики и рисунки.
Произведенията на Тодор Панайотов са изпълнени с изтънчен пластичен усет, отличават се с чистота, категоричност, сила и зрялост. Той създава индивидуален стил, изпълнен в специфична графична техника, която прилага, за да постигне странно вибриращи фактури, сложен колорит, абстрактни хармонии, фигури със специфични пропорции, монументално звучене, индивидуална енигма.
Етикети: Изложби Събития
 
Микросвят
Креативно изкуство
Понеделник, 09 Февруари 2009 01:53
  
 
FUTURE SHORTS
Стоп кадър
Неделя, 08 Февруари 2009 20:01
Future Shorts представя селекция от най-добрите кратки филми, излъчени през 2008 г. (The Very Best of 2008). Сред най-интересните заглавия се открояват "Директор на водопад" на Иван Ковачев, лентата "Толя" на Родеон Бродски, както и анимацията "Аз срещнах моржа", илюстрираща интервюто на 14-годишно момче с Джон Ленън от 1969 г. Могат да бъдат видяни и клипове на Utah Saints, Gnarls Barkley и Chemical Brothers.
Етикети: Събития Кино
 
Изложба на акад. Илия Петров в галерия "Дебют"
Изложби
Четвъртък, 05 Февруари 2009 20:45
За поредна година в галерия "Дебют" ще бъде открита изложба на акад. Илия Петров. След предишните успешни изложби с творби от ателието на автора (2005 – скици, рисунки; 2006 – пейзажи, композиции; 2007 – творби от Индия и Индонезия; 2008 – "Човекът, Моделът") галерия "Дебют" представя нова експозиция, наречена "Лицето, Характерът".
Творбите на Илия Петров са и повод за младите художници – учениците от Художествената гимназия, да приемат творческото предизвикателството, което е участие в конкурс за артистична рисунка.

Етикети: Изложби Събития
 
Един български талант в Лондон
Таланти
Написано от Надя Христова   
Петък, 30 Януари 2009 01:19
Иво Станков е един от младите и талантливи български изпълнители с международно признание. Той се изявява като солист, камерен музикант и концертмайстор в редица Европейски страни, между които Великобритания, Испания, Италия, Холандия, Франция и България.
Възпитаник e на Училището по Изкуства "Добри Христов" във Варна. Иво Станков завършва висше образование в Кралската Консерватория в Мадрид. Специализира с пълна стипендия от "Flame Trust" в Кралската Академия в Лондон при професор Ерик Грунберг.
 
Изложба "Слънцето и Луната" на Тома Трифоновски
Изложби
Четвъртък, 29 Януари 2009 21:44
Тома Трифоновски се завръща към живота и творчеството с тридесет живописни платна, които ще покаже от 3 до 19 февруари в галерия "Ракурси".
"Слънцето и Луната" е името на изложбата, която той ще открие в навечерието на своя рожден ден. В сбирката греят платна с топлото червено на Слънцето и магическото синьо на Луната. Типичните за него портрети на момичета, натюрморти и голи тела. "Когато човек се докосне до смъртта, започва да вижда и да осмисля кръговрата на живота по-различно. Моите момичета са уж същите, но са по-мъдри и сякаш по-силни", споделя Трифоновски. "Пластичната задача, която си  поставих е да бъда още по-синтетичен, освободен изцяло от разказа и сюжета", допълва той. 
Докосването до отвъдното осезателно е повлияло върху гледната точка на твореца.
Етикети: Изложби Събития
 
Самостоятелна изложба на Весела Статкова
Изложби
Четвъртък, 29 Януари 2009 19:55
През последните десетилетия дигиталните технологии се превърнаха в средство за създаване на нови художествени форми, способни да ангажират вниманието по нови начини, съвместими с бързо променящата се култура.
Доколко компютър може да бъде изразно средство за художник?
"В края на 20 век ме вълнуваха пресечните точки между класическите техники и новите дигитални технологии. Стремежът ми бе да комбинирам класическите изразни средства с уменията на дигитален художник", споделя Весела Статкова.
Етикети: Изложби Събития
 
Людмила Филипова
Таланти
Написано от Надя Христова   
Понеделник, 26 Януари 2009 21:30
Людмила Филипова е родена на Великден през 1977г. в София.
Тя завършва висшето си образование в УНСС, където се дипломира като бакалавър през 2000 г. Специалността й е "Икономика и управление на индустрията". Предстои й да получи магистърска степен по "Бизнес администрация".
Осем години Людмила работи като специалист и мениджър в областта на маркетинг, PR и медии в едни от най-големите български и международни компании у нас.

 
<< Начало < Предишна 161 162 163 164 165 Следваща > Край >>

Страница 163 от 165
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас