Скот Уейд и неговото изкуство върху мръсни автомобили
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Понеделник, 05 Май 2014 13:02

Скот Уейд е графичен дизайнер, художник и илюстратор от Тексас, който изненадва околните, превръщайки прозорците на автомобилите в истински произведения на изкуството. На него не му трябват платно и бои, за да създава своите творби, защото той предпочита нещо много по-различно и изобретателно. Любимият материал на Скот е наслоената прах по стъклата на автомобилите. Уейд започва да рисува върху прозореца на колата си, когато един ден, прибирайки се от работа, вижда замърсеното от прах задно стъкло.
 
Саманта Лий и нейното изкуство в чинийка
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Сряда, 30 Април 2014 18:30

Саманта Лий е една любяща майка, която превръща всяко ястие, приготвено за двете й дъщери, в истинска творба на изкуството. Нейният кулинарен и творчески експеримент започва през 2008 г., когато е бременна с второто си дете. Тогава Саманта решава, че е дошло време да научи първородната си дъщеря да започне да се храни самостоятелно. Лий запретва ръкави, хваща любимите си инструменти - ножа, клечките са зъби и ножицата, в резултат на което създава пъстри, цветени и закачливи творби в чинийка, на които се радват не само дъщерите й, а и всеки, който види нейните причудливи ястия. За да предотврати разхищението на храна, Саманта предварително скицира своите идеи, а след това ги превръща в красиви, вкусни и оригинални творения, които можете да видите и вие.
 
„Осемлистната роза“ от Ойдур Ава Олавсдотир
Литература
Сряда, 30 Април 2014 11:45
Една нощ, в краткотраен порив, Арнльот и Анна, които почти не се познават, изживяват чудото на страстта сред розите в градината на неговата майка, след което всеки поема по своя път. Съкрушен след смъртта на майка си, двайсет и две годишният Арнльот напуска дома си и се отправя към далечен манастир, за да посвети времето и уменията си на неговата изоставена розова градина. Със себе си носи малко багаж и няколко коренчета от рядката осемлистна rosa candida, която е отглеждал заедно с майка си. Пътуването му, изпъстрено с много събития, водещи го към самата същност на човешкия живот, към себепознанието и изконната връзка с природата, е белязано от появата на Анна, която му поверява Флора Сол - дъщеричката, родена от мимолетната им съвместна нощ. Дали това няма да е началото на една любов и на нов живот за тримата?
 
Жилбер Легранд и неговите чудати и забавни предмети-персонажи
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Вторник, 29 Април 2014 15:18

Жилбер Легранд е френски дизайнер и илюстратор, който знае как да предизвиква усмивка у всеки, докосващ се до неговото изкуство. Той лесно може да ни „отвлече“ в един по-красив и вълшебен свят, а най-голямата изненада е, че прави това само с помощта на различни предмети от бита.
След като видите изкуството на Жилбер, едва ли вече ще гледате на вашата метла по същия начин, закачалката няма да ви изглежда толкова безчувствена, а току-виж и ножицата ви проговори, че е време за подстригване. Насладете се на чудатите и забавни предмети-персонажи, които оживяват благодарение на Жилбер Легранд. И помнете... ако някоя лъжица ви заприлича на вашата леля, това е плод на вашето въображение, а Жилбер е постигнал своята цел.
 
„Ромен Гари“ от Доминик Бона
Литература
Понеделник, 28 Април 2014 19:15
Тази първа подробна биография на Ромен Гари представя всички перипетии, белязали бурния живот на автора на една от най-забележителните литературни мистификации, наречена Емил Ажар. Роден в Москва през 1914 г. в бедно еврейско семейство, прекарал детството си във Вилно и Варшава, а юношеството в Ница, младият и амбициозен Роман Кацев прави своите първи стъпки на литературното поприще в навечерието и по време на Втората световна война, когато по призива на генерал Дьо Гол се сражава като боен пилот в Африка и Европа. След войната изпълнява дипломатически мисии в редица страни, включително в България, където изживява едни от най-вълнуващите моменти на своята дипломатическа кариера. Гари е единственият френски писател, получил два пъти наградата „Гонкур“ под различни псевдоними. Необикновена личност и изключително даровит творец, със своите романи той оставя ярка следа във френската и световната литература и до днес си остава един от най-превежданите в чужбина френски автори.
 
„Млада кръв 2“ с премиера във Варна
Стоп кадър
Понеделник, 28 Април 2014 18:14
Официалната кино-премиера на втората част от документалната трилогия за българския рок „Млада кръв 2“ на режисьора Петър Даскалов ще бъде във Варна. Представянето на филма пред публика е на 19-ти май от 19:00 ч. в Концертната аула на Икономическия университет. Събитието се провежда в рамките на съпътстващата програма на XXIII поп-рок-джаз фест „Откритие 2014“. Част от лицата на „Млада кръв 2“ ще участват и в рок-концерта „Група „Атлас” и приятели“ веднага след премиерата на филма.  
Документалната трилогия „Млада кръв“ е посветена на всички ъндърграунд музиканти, живели и творили в условията на комунистическия режим в периода 1985-1989-та година, след промените през 90-те години на 20 век и в наше време - след 2000 г. Продуцент на филма е Дени Даскалова.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 165
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас