Българка и нигериец се борят с бедността чрез песен
      facebook 
Музика
Вторник, 08 Юни 2010 21:10
Теди Славчева и Тени Омеде ще представят клип към песента ЕYAH, с която се класираха сред дванадесетте финалисти на конкурса на ЕС "Музиката срещу бедността".  През септември миналата година двамата изпълнители записват песента по музика и текст на Тени Омеде, участват в конкурса и след интернет гласуване от цял свят, от 250 песни от 20 държави заемат престижното седмо място. Песента носи посланието в себе си с любов и единство да победим страданието и бедността...
Видеоклипът към ЕYAH е заснет точно на Великден. Той се отличава със стилната си и изчистена визия, която подсилва посланието на песента. Режисьор на видеото е Андрей Хадживасилев, а опратор е Борис Славков от филмово студио Revive Vision.
Официалната промоция на ЕYAH ще се състои на 09.06.2010г. в Sofia Live Club от 18.30 часа. Освен представянето на видеото, Teddy & Tenny ще изпълнят и няколко кавъри и авторски парчета, сред които е и песента "Само с теб", с която през май спечелиха първо място за авторска музика на европейския поп рок конкурс Сарандев 2010.
Младите изпълнители се изявяват като дует от две години. Теди Славчева е от Добрич, а Тени Омеде от Нигерия. Двамата започват да пеят във воколано студио Angel Voices, град Варна, с вокален педагог Атанаска Липчева преди две години и половина, където развиват своите вокални умения и постепено се оформят като дует.
Участват в национални и международни конкурси за вокално изкуство и печелят призови места.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас