България и Нигерия с клип срещу бедността
      facebook 
Музика
Петък, 11 Юни 2010 19:50
Стилна и завладяваща - такава беше промоцията на видео клипа на Teddy & Tenny към песента EYAH, която се състоя на 9 юни в Sofia Live Club. EYAH e песента, с която те се класират на седмо място на конкурса на ЕС "Музиката срещу бедността", в който участват над 250 песни от 20 държави.
Във видеото присъстват снимки от хеликоптер и подводна камера. Режисьор е Андрей Хадживасилев, а оператор Борис Славков от филмово студио Revive Vision.
Гостите на събитието имаха възможност не само да видят премиерата на клипа на атрактивния дует, но и да чуят няколко техни изпълнения, сред които и авторски парчета на български и английски език.
Ето какво казват младите изпълнители за бедността: "Това е проблем, който става все по-сериозен, не само в България, в Африка, но и по целия свят. Но ако се обединим и всеки направи нещо срещу бедността, можем да променим това. Нашият начин да помогнем е музиката и се надяваме посланието на песента да въздейства и да достигне до повече хора."
Теди Славчева е от Добрич, а Тени Омеде от Нигерия. Откриват се във Варна, където двамата творят заедно вече две години. Техен вокален педагог е Атанаска Липчева от вокално студио "Angel Voices",  с която работят от две години и половина. Печелили са призови места от национални и международни конкурси и се класират на полуфинала на "Евро БГ визия" 2009.
Teddy & Tenny - EYAH

 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас