Горещ джаз, диксиленд и суинг в парка "Заимов"
      facebook 
Музика
Неделя, 25 Юли 2010 16:57
Усмихната музика ще звучи в парка "Заимов" на 27 юли от 19.30 часа. Като контрапункт на заспалата сива мараня, комарите и тъгата, Венци Благоев Диксиленд за втора поредна година изпълва градското пространство и го превръща в цветна сцена за щастливи мелодии, танци и добри срещи. Концертът е горещ реверанс към столичани и е част от цикъла "Остров на музиката" в рамките на инициативата за летен културен отдих на общината.
В програмата са включени популярни и обичани диксиленд пиеси, много настроение и заразителен оптимизъм. Публиката да е основна част от оркестъра - надяват се джазмените - с инструменти като бебешки биберони, пълни със стотинки и бонбонки, свирки, пищялки, дайрета и войнишки барабанчета, хармоники, водни пистолети… Може да пляскате, да потропвате с крака, бастуни, кастанети... Носете още хартиени самолетчета, хвърчила, мечти и криле... Всъщност, криле не ви трябват. Музиката ще ви ги даде. Гаранция за това са имената на участниците в бенда - едни от най-добрите изпълнители на горещ джаз на българската сцена. Поотделно и заедно те имат множество изяви в диксиленд и джаз формации в страната и зад граница и с право са определяни като пазители и продължители на суинг и диксиленд традициите в България. А че традициите са живи, се потвърждава и от участието на доайена на столичния джаз Емануил Манолов-Бадема, който наскоро навърши 75 години.

27 юли, 19.30 часа, парк "Заимов" (до театър "София")

Венци Благоев Диксиленд:

Невилиян Гемижев - кларинет, Владимир Славчев - цугтромбон, Александър Куманов - банджо и вокал, Веселин Веселинов-Еко - контрабас, Димитър Димитров - ударни, Венци Благоев - корнет.

Със специалното участие на Емануил Манолов-Бадема - саксофон.

Джаз в парка "Заимов" ще звучи отново и на 11 август.

Концертът се организира от Столична община, Дом на културата "Средец" и Постоянната комисия за децата, младежта и спорта при СОС. При лошо време ще се проведе на следващия ден. Вход свободен!
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас