Креативно изкуство
Тук е мястото за всякакви любопитни неща, свързани с изкуството.
В творческите търсения няма очертани граници. Изкуството е една необятна вселена от емоции, вълшебство и още нещо...

„Каменни стъпки“ от Иън Блейк
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Сряда, 14 Май 2014 16:56

Представяме ви симпатичната серия „Каменни стъпки“, създадена от Иън Блейк. Неговата творческа концепция е непретенциозна, очарователна и забавна.
Вижте как само с няколко гладки камъка и една добра идея може да се получи нещо свежо, интересно и оригинално, което буди усмивка.
 

Woodoo - стоп моушън анимация от Андре Мат
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Понеделник, 05 Май 2014 22:18

Как едно малко парче дърво може да „заживее“ свой собствен живот? На това най-добре може да ни отговори режисьорът и аниматор Андре Мат, който знае как да привлече нашето внимание, показвайки своята нестандартна идея.
 

Скот Уейд и неговото изкуство върху мръсни автомобили
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Понеделник, 05 Май 2014 13:02

Скот Уейд е графичен дизайнер, художник и илюстратор от Тексас, който изненадва околните, превръщайки прозорците на автомобилите в истински произведения на изкуството. На него не му трябват платно и бои, за да създава своите творби, защото той предпочита нещо много по-различно и изобретателно. Любимият материал на Скот е наслоената прах по стъклата на автомобилите. Уейд започва да рисува върху прозореца на колата си, когато един ден, прибирайки се от работа, вижда замърсеното от прах задно стъкло.
 

Саманта Лий и нейното изкуство в чинийка
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Сряда, 30 Април 2014 18:30

Саманта Лий е една любяща майка, която превръща всяко ястие, приготвено за двете й дъщери, в истинска творба на изкуството. Нейният кулинарен и творчески експеримент започва през 2008 г., когато е бременна с второто си дете. Тогава Саманта решава, че е дошло време да научи първородната си дъщеря да започне да се храни самостоятелно. Лий запретва ръкави, хваща любимите си инструменти - ножа, клечките са зъби и ножицата, в резултат на което създава пъстри, цветени и закачливи творби в чинийка, на които се радват не само дъщерите й, а и всеки, който види нейните причудливи ястия. За да предотврати разхищението на храна, Саманта предварително скицира своите идеи, а след това ги превръща в красиви, вкусни и оригинални творения, които можете да видите и вие.
 

Жилбер Легранд и неговите чудати и забавни предмети-персонажи
Креативно изкуство
Написано от Надя Христова   
Вторник, 29 Април 2014 15:18

Жилбер Легранд е френски дизайнер и илюстратор, който знае как да предизвиква усмивка у всеки, докосващ се до неговото изкуство. Той лесно може да ни „отвлече“ в един по-красив и вълшебен свят, а най-голямата изненада е, че прави това само с помощта на различни предмети от бита.
След като видите изкуството на Жилбер, едва ли вече ще гледате на вашата метла по същия начин, закачалката няма да ви изглежда толкова безчувствена, а току-виж и ножицата ви проговори, че е време за подстригване. Насладете се на чудатите и забавни предмети-персонажи, които оживяват благодарение на Жилбер Легранд. И помнете... ако някоя лъжица ви заприлича на вашата леля, това е плод на вашето въображение, а Жилбер е постигнал своята цел.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 1 от 9
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас