Mладежки фестивал по изкуствата "The Bridge"
      facebook 
Сценични изкуства - Фестивали
Четвъртък, 08 Юли 2010 21:23
Рок в крепостта Баба Вида, джаз насред Дунава, концерт-спектакъл, изложби и благотворителен бал организират деца от 15 творчески работилници.
Джаз тромпетистът Крис Мартин (Chris Martin) пристига за младежкия фестивал по изкуствата "The Bridge" във Видин. Легендарният музикант с над 40 години опит на джаз сцената, в това число и с изпълнители като Buddy Rich и Tower of Power, ще изнесе концерт на неочаквано място - кораб сред Дунав ("Пунтон").
В събитието ще се включат и музиканти от Държавна филхармония - Видин и студенти от НМА "Панчо Владигеров". Ще гостува и една от най-успешните млади български рок групи - Ajabez. Бандата, обявена през 2007 г. от БНТ за най-добра млада българска група, ще свири в крепостта Баба Вида в сряда, 14 юли от 19 часа. В рок вечерта ще се включат и музикантите от видинската Face2Face Zone и младежите от варненската група Full Circle.
Още в самото начало на фестивала класическата музика ще бъде представена в лицето на вокалния октет Octavoice. На 13 юли, вторник, те ще се представят в залата на Филхармонията.

Ajabez

http://www.ajabez.com

Face2Face Zone

http://face2facezone.com

Класическа музика ще звучи и в събота следобед, когато на благотворителен концерт-изложба в подкрепа на талантливите деца на Видин, на една сцена ще излязат студенти от НМА "Панчо Владигеров", музиканти от видинската филхармония и ученици от НМУ "Любомир Пипков".
В рамките на "The Bridge" деца от цялата страна ще се включат в общо 15 творчески работилници. По време на събитието, което е под патронажа на кмета на община Видин Румен Видов, в продължение на цяла седмица /в периода 12 - 18 юли/ те ще пишат и изпълняват музика, ще рисуват, снимат и танцуват, ще играят театър, ще творят бижута и интериорни решения, ще се учат как да станат DJ-и, както и да правят графити под ръководството на професионалисти. Участниците ще представят своите произведения в концерт-спектакъл и серия от изложби.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас