Антонис Вардис идва за концерт в България
      facebook 
Сценични изкуства - Музика
Петък, 13 Август 2010 18:40
Известният гръцки артист и композитор Антонис Вардис идва за концерт у нас със сина си Янис Вардис. Събитието ще се проведе на 14 октомври 2010 г. в зала 1 на НДК, 20:00 ч.
Антонис Вардис е роден през 1948 г. в Атина. Като тийнейджър заедно с неколцина приятели основава бандата си "Тhe Vickings". На 20-годишна възраст благодарение на таланта си се запознава с някои от най-известните гръцки музиканти, композитори и певци.
През 1976 г. Вардис композира музиката за първия си албум "Oramatizome", в който се изявява и като певец. Името на Вардис присъства все по-често на CD обложките на повечето известни гръцки изпълнители от ранга на Янис Пулопулос, Христос Николопулос, Харула Алексиу, Янис Париос, Манолис Мициас, Димитра Галани, Вики Мосхолиу, Андонис Калоянис, Василис Папаконстантину, Илиас Клонаридис, Манолис Лидакис, Стелиос Казандзидис, Гликериа и много други.
През последните няколко години Вардис си сътрудничи с популярния текстописец Василис Янопулос.

Янис Вардис е един от най-талантливите изпълнители в съвременната гръцка музика. Той започва да твори музика от ранна възраст, композирайки сам песните си и аранжирайки ги на пиано. Първата професионална и официална поява на музикалната сцена Вардис прави в албума на баща си "Στην Ελλάς του 2000" за дуетното парче "Θα σε περιμένω". Следваща стъпка за Янис е албума на баща му Андонис от 1997-а "Οικογενειακή Υπόθεση", в който участва в четири от песните.
През годините Янис си изгражда репутацията на талантлив млад певец, пеещ  рамо до рамо в съвмести проекти с едни от най-утвърдените имена на гръцката музикална сцeна - Деспина Ванди, Джордж Даларас, Андонис Ремос, Кети Гарби, както и със сръбския корифей Горан Брегович.

Билетите за концерта са с цени от 40 до 80 лв. Организатор на събитието е SOFIA MUSIC ENTERPRISES.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас