Концерт на група "Сигнал"
      facebook 
Сценични изкуства - Музика
Сряда, 18 Август 2010 19:24
Група "Сигнал" ще зарадва своите фенове с голям концерт на арт сцената пред НДК. Събитието ще се проведе на 21 август (събота), 19.00 ч.
Програма "Хоризонт" на БНР дава поредна зелена светлина на българската музика. Събитието ще се излъчва директно в ефира на "Хоризонт" и ще се осъществи под мотото "Светофарите светят зелено… за българската рок музика". "Сигнал" ще представят песни от предстоящия си нов албум, който се очаква да излезе на музикалния пазар през октомври. Пилотният сингъл от него - "Може би ще доживея", звучи премиерно в ефира на програмата.
Историята на групата тръгва от студиaта на БНР през 1978 г., а първата им авторска песен "Любов" е представена за първи път в предаването-емблема за БНР и "Хоризонт" - "Музикална стълбица" с Йордан Георгиев. С името на известния музикален журналист е свързана и първата концертна изява на големите рок музиканти. Тя се състои през същата година в зала "Фестивална", а Йордан Георгиев е водещ на събитието.

"Поредно лято "Хоризонт" излъчва предавания и организира музикални празници на открити сцени. Най-слушаното от българите радио избра любимата на поколения българи група за кулминация на "Лято с Хоризонт 2010". Идеята е БНР да застане зад качествената българска музика не само в ефира си, но и като продуцент и притежател на най-голямото звукозаписно студио в България. По повод 40-годишния юбилей на програма "Хоризонт", който ще отбележим през януари, сме поканили "Сигнал" да запишат акустичен концерт в нашето студио", споделя Калина Станчева, програмен директор на "Хоризонт".

Подгряваща група на "Сигнал" ще бъдат младите музиканти от "Ювиги".

ЮВИГИ - БЯГСТВО

Повече за групата на адрес: http://www.youtube.com/yuvigi
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас