"HDSP: Лов на дребни хищници"
      facebook 
Стоп кадър
Четвъртък, 02 Септември 2010 23:28
Сюжетът на "HDSP: Лов на дребни хищници" разказва за Михаил (Владимир Георгиев) с прякор Лимката, който е влюбен безнадеждно, но има проблем с комуникацията с връстниците си. Той се запознава с група тийнейджъри и четиримата наивно решават да изкарат лесни пари. Младежите не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им.
Зрителите ще навлязат в един колкото познат, толкова и енигматичен свят на подрастващите, изпълнен с авантюристичен дух, с трепетите на първата любов, с цената на истинското приятелствo и неочаквани сериозни перипетии.
Режисьор и продуцент на филма е Цветодар Марков. Той е завършил НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в специалностите "Актьорско майсторство" и "Кино и телевизионна режисура". "HDSP: Лов на дребни хищници" е дебютният му пълнометражен филм като продуцент и режисьор.
Сценарият е дело на Христиан Ночев, сценарист и режисьор на филми и телевизионни предавания ("Граница", "Коледата е възможна", "Ку-Ку", "Шоуто на Слави" и др.) Оператор е Антон Бакарски. Сред постиженията му е "Открадната светлина" ("Svetlana’s Journey"), с награди за най-добър късометражен филм от 9th Hollywood Film Festival и от International HD Festival в Лос Анджелис през 2005 г.

Актьорите в "HDSP: Лов на дребни хищници" са: Мариан Вълев (Синатра), Силвия Петкова (Хани), Владимир Георгиев (Лимката), Яна Титова (Бети), Бойко Кръстанов (Спейса), Христо Шопов (Чакъра), Стефан Мавродиев (Кондов), Гергана Кофарджиева (Госпожата) и др.

Музиката е дело на група "Остава" от албума "Rock’n’Roll Song Designer", както и авторските композиции на Валерия Попова и Силвия Гълъбова.

"HDSP: Лов на дребни хищници” е заснет с дигитална кинокамера Silicon Imaging. Същата, с която е сниман и "Беднякът-милионер" на Дани Бойл, получил осем награди "Оскар" през 2009 г.
За първи път в родното ни кино се въвеждат такива технически иновации. Част от работата е извършена в най-престижните европейски студиа Technicolor и Nordisk Film, а мастерирането на цифровия носител за кината - изцяло в България.

Официалната премиера на филма ще бъде на 15 септември 2010 г.
"HDSP: Лов на дребни хищници" тръгва по кината от 17 септември 2010 г.

"HDSP: Лов на дребни хищници" е копродукция на "Анди Филм" и Изпълнителна агенция "Национален филмов център". Разпространява "А+ филмс".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас