Режисьори и продуценти напуснаха фестивала "Златна роза"
      facebook 
Стоп кадър
Неделя, 03 Октомври 2010 16:43
"Ние, долуподписаните режисьори и продуценти на филмите, включени в програмата на Фестивала на българския игрален филм "Златна роза", напускаме фестивала в знак на протест, защото не можем да се примирим, че законодателната и изпълнителната власт в България, многократно нарушават Закона за кино.
Не можем да приемем, че след повече от година лъжи и обещания, правителството отново няма да изпълни поетите ангажименти, за финансиране на Българско кино. Правителствената политика убива българското кино, а не може да има България без българска култура. Ако министърът на културата не е в състояние да приложи закона за кино, смятаме, че той трябва да се оттегли от поста си."

Това гласи декларацията на режисьори и продуценти на български игрални филми до правителството, която беше прочетена на откриването на фестивала "Златна роза".

Декларацията е адресирана до Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, с копие до председателя на народното събрание Цецка Цачева, Заместник министър председателя и министър на финансите Симеон Дянков, Министъра на културата Вежди Рашидов, председателя на Комисията по културата, гражданско общество и медии към народното събрание Даниела Петрова и Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание на Република България.

Имената на режисьорите и продуцентите, подписали декларацията: Александър Морфов, Анри Кулев, Асен Владимиров, Борислав Чучков, Владимир Андреев, Виктор Чучков, Галина Тонева, Георги Балкански, Георги Дюлгеров, Георги Чолаков, Димитър Гочев, Димитър Митовски, Драгомир Шолев, Иван Черкелов, Ивайло Христов, Камен Калев, Киран Коларов, Кирил Кирилов, Николай Акимов, Станимир Трифонов, Цветодар Марков, Иван Дойков, Владо Шишков, Петър Вълчанов, Росен Цанков, Кристина Грозева, Светослав Овчаров, Деян Русев, Георги Иванов и др.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас