"Четири пространства" в Софийска градска художествена галерия
      facebook 
Изложби
Вторник, 20 Януари 2009 19:50

На 23 януари в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита изложбата "Четири пространства". На събитието ще бъдат представени творби на Бранко Николов, Деля Чаушева, Момчил Георгиев и Симеон Шивачев. Това са четирима автори, които споделят своите творчески търсения, но с различни начини на изразяване.

4 ПРОСТРАНСТВА

(23 януари – 22 февруари 2009г.)

Идеята на тази изложба дава предимство на пространството.
Пространството е  това, пред което всеки художник се изправя, когато започва да работи, за  да го преодолее, да го промени, да създаде нещо ново и  неповторимо.
Бранко Николов, Деля Чаушева, Момчил Георгиев и Симеон Шивачев са автори от различни поколения, които са с различна чувствителност, както и начини на изразяване. Авторите ще представят различните си творчески търсения - Деля Чаушева с  рисунка, Момчил Георгиев и Симеон Шивачев с живопис, Бранко Николов с филм. Всеки от тях е избрал "своята" стена в изложбената зала и на нея създава своето пространство. Като резултат се получава  инсталация, в която различните форми на изкуството се смесват. Една инсталация, изградена от индивидуалности.

Бранко Николов е  роден през 1956 г. в Цариброд, Сърбия. През 1983 г.  завършва Национална Художествена Академия, София, специалност графика. Член е на Съюза на българските художници и на Сдружението на художниците в Сърбия (ULUS). Един от основателите на Графичен кръг - Ниш. Има редица самостоятелни изложби и проекти, реализирани в България и Сърбия. Участва в около 100 изложби в страната и чужбина, както и в биеналета и триеналета на графиката в България, Сърбия, Япония, Полша, Словакия, Канада.

Деля Чаушева е родена през 1965 г. в София. Завършва Краковската художествена академия “Ян Матейко” през 1993, специалност живопис при проф. Йежи Новошелски. Като втора специалност завършва графика при проф. Вейман и проф. Бунш.
Участва в редица национални и международни конкурси и изложби. Има множество самостоятелни изложби. Нейни творби са собственост на галерии и частни колекции в България, Полша, Германия, Япония и САЩ.

Момчил Георгиев е роден през 1974 г. в Пловдив. През 1998 г. завършва Националната Художествена Академия, специалност металопластика. Работи предимно в областта на живописта. Има участия в множество изложби, конкурси и пленери, както и редица самостоятелни изложби. Негови творби са собственост на галерии и колекции у нас и в чужбина.

Симеон Шивачев е роден през 1970 г. в Бургас. От 1997 г. участва в национални и международни изложби на графиката и живописта. Има и редица самостоятелни изяви. Негови творби са притежание на различни галерии и частни колекции.

 

 

Деля Чаушева, РисункаБранко Николов, Муха - филм

       Момчил Георгиев,
Под светлината -1
Симеон Шивачев , Серия портрети

          

                          

                   

 


Куратор на изложбата: Румяна Константиноваизточник: Софийска градска художествена галерия
ул. Ген Гурко 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)


 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас