Едгар Кейси: За Акашовите хроники
      facebook 
Литература
Вторник, 20 Януари 2009 20:17
Всяка година десетки хиляди хора от цял свят проявяват интерес към живота и делото на един обикновен човек. Обикновен в повечето отношения: мил съпруг, баща на две деца, талантлив фотограф, добросъвестен учител в неделно училище и запален градинар.
Какво го прави по-различен?
Този човек е сочен за един от най-забележителните медиуми за всички времена. Името му е Едгар Кейси.
През по-голямата част от живота си той демонстрира невероятната способност да изпада в някаква форма на самохипноза. Това състояние на спокойствие му дава възможност да пренесе съзнанието си на всяко място във всеки момент. Под хипноза дава отговори на най-различни въпроси, които стават известни като тълкувания и съдържат толкова ценни прозрения, че дори днес хората черпят съвети от тях. Как да подобрим отношенията си с близък човек, как да се преборим с опасна болест, как да живеем по-близо до Бога, както и много други.
Още от 1901 г. неговите прозрения стават обект на засилен интерес от страна на обикновени хора и специалисти – педагози, историци, теолози, медици, учени. В сферата на психологията Кейси е сравняван с Карл Юнг. В историята тълкуванията разкриват прозрения, свързани с юдаизма, които се доказват години след неговата смърт. Освен това предрича рухването на комунизма 50 години преди това да се случи.

ЕДГАР КЕЙСИ: ЗА АКАШОВИТЕ ХРОНИКИ - КЕВИН ТОДЕШИ

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОТ ТУК: ЕДГАР КЕЙСИ: ЗА АКАШОВИТЕ ХРОНИКИ: ЛИНК

За книгата:
Акашовите хроники - следите на миналото и пътеводител в бъдещето!
Хората от древни времена са вярвали, че съществуват небесни свитъци, съдържащи историята на човечеството, както и на всяка отделна душа от зората на Сътворението.                 
Едгар Кейси смята, че всеки пише историята на своя живот с мислите, делата и взаимоотношенията си с другите хора. Цялата тази информация се съхранява в Акашовите хроники. Тодеши ги оприличава на Вселенски суперкомпютър, който съхранява база данни за битието, мислите, думите и действията на всеки човек, живял някога под слънцето. Тези записи са извор на сънища, мечти и вдъхновение. От тях произтичат митовете и архетиповете. Те са Колективното несъзнателно на К. Г. Юнг. Съхранили нашите минали преживявания тези хроники непрекъснато влияят върху настоящите ни жизнени обстоятелства.
Според Едгар Кейси нашето минало определя набора от условия и събития, с които ще се сблъскаме в настоящето. Според това как боравим с тези условия започваме да активираме една или друга бъдеща вероятност, която става реалност, но само благодарение на конкретен наш избор. Затова Едгар Кейси непрекъснато подчертава огромното значение на Свободната воля. Тя е тази, която определя нашето бъдеще.
Той вярва, че всяко прозрение, което можем да добием от Акашовите хроники е възможно да даде необходимата информация. Отговори за това кои сме ние, както и каква е мисията ни на тази земя.                                      
Книгата е разделена на три части: Минало; Настояще; Бъдеще;
Във всяка една от тях са включени разкази за живота на хора, които са получили "Прочит" на собствен запис от Акашовите хроники от Едгар Кейси. В тях можем да проследим как миналите животи са сложили свой отпечатък върху настоящето под формата на латентни качества и физически характеристики. Но дали знанието за миналото им е помогнало да осмислят настоящето и да моделират бъдещето си?
Това е различно за всеки. Някои са се възползвали от получените прозрения и са направили подходящите избори за личностното си израстване, а други не са успели, защото всички ние имаме Свободната воля да осмислим живота си или да го пропилеем. В този том са дадени и способи как да се опитаме сами да влезем в “Книгата на живота”, както Едгар Кейси нарича Акашовите хроники.

Тази книга ни напомня, че всички ние сме творци на съдбата си. Тя ни лекува от фатализма и ни помага да прозрем, че сме дошли с мисия на тази земя и тя е: Да се превърнем в най-добрите хора, които можем!

ОЩЕ КНИГИ ОТ ПОРЕДИЦАТА ЗА ТЪЛКУВАНИЯТА НА ЕДГАР КЕЙСИ:

Едгар Кейси: Множество животи. За кармата и прераждането - Джина Серминара

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОТ ТУК: ЕДГАР КЕЙСИ: МНОЖЕСТВО ЖИВОТИ. ЗА КАРМАТА И ПРЕРАЖДАНЕТО: ЛИНК

Едгар Кейси: Как сами да проектираме бъдещето - Марк Търстън и Кристофър Фейзъл

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОТ ТУК: ЕДГАР КЕЙСИ: КАК САМИ ДА ПРОЕКТИРАМЕ БЪДЕЩЕТО: ЛИНК

Едгар Кейси: За израстването на душата
- Кевин Тодеши

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОТ ТУК: ЕДГАР КЕЙСИ: ЗА ИЗРАСТВАНЕТО НА ДУШАТА: ЛИНК

Едгар Кейси: Можете да си спомните предишните си животи - Робърт К. Смит
Едгар Кейси: Да се свържем с висшето си Аз - Хенри Рийд
Едгар Кейси: Отговори на 10-те най-важни въпроса в живота - Джон Дж. Фулър
Едгар Кейси: Как да тълкуваме сънищата - Хармън Х. Броу
Едгар Кейси: За прераждането - Ноел Лангли
Едгар Кейси: Силата на цветовете, камъните и кристалите - Дан Кембъл
Едгар Кейси: За сродните души - Кевин Тодеши
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас