Остават по-малко от две седмици до концерта на Джон Лорд
      facebook 
Сценични изкуства - Музика
Вторник, 19 Октомври 2010 18:38
По-малко от две седмици остават до концерта на именития пианист на легендарните Deep Purple - Джон Лорд. Това ще бъде второто му гостуване у нас. Изявата ще се състои на 30 октомври в зала 1 на НДК. Ценителите още помнят прекрасното събитие, което се състоя миналата година в пловдивския амфитеатър.
Тази година заедно с Джон Лорд на сцената ще бъде Софийската филхармония, начело с Найден Тодоров, който дирижира Пловдивското оперно-филхармонично дружество миналата година. Редом с тях отново ще бъдат музикантите от група "Те" - Дарин Василев (китара), Ивайло Зваздомиров (бас) и Венко Поромански (барабани). Талантливата Катаржина Уаска (Кася) ще придружава Джон Лорд и тази година, а мъжките вокали са поверени на Яниш Самюъл, шведски музикант, с когото двамата работят от скоро.
Тази година Джон Лорд ще зарадва многобройните си почитателите с изпълнението на Sarabande suite, в първата част на концерта. Това ще е второто изпълнение на сюитата на живо и в пълен вариант през тази година. С първото зарадва феновете си в Будапеща. Sarabande suite е едно от най-популярните произведения за симфоничен оркестър на Джон Лорд и едновременно с това и едно от най-обичаните. Сюитата включва частите Fantasia, Sarabande, Aria, Gigue, Bourrée, Pavane, Caprice, Finale. Джон Лорд създава произведението докато живее на плажа в Калифорния през 1975 г., а за вдъхновение му служи прекрасната гледка към Тихия океан.

GIGUE

Във втората част на концерта публиката ще може да се наслади на изпълненията с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Deep Purple.

CHILD IN TIME

Част от заглавията, които музикантът обещава да прозвучат в София са незабравимите Pictures Of Home, Perfect Strangers, Child In Time и Soldier Of Fortune.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас