На фокус: "Приятелите ме наричат Чичо"
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 25 Октомври 2010 14:49
Програмата "Десетилетие на българското кино" продължава с "Приятелите ме наричат Чичо" на Ивайло Христов, който зрителите могат да видят в "Дом на киното" на 27 октомври 2010 г.
Димитър Стефанов Михайлов, формално известен като затворник №... не може да повярва на очите си. Прибирайки се в своята къща, той се озовава пред луксозен ресторант, който е построен на нейно място. На сутринта след шокиращото откритие Чичо решава да се консултира с адвоката, представлявал го по време на последното дело. Разбирайки, че няма законен начин да си върне къщата, той решава да действа по законите на джунглата. Бивш полицай, бивш затворник и Македонецът сформират наказателния отряд "Великолепната четворка". Измислят план, според който трябва да изнудят самопровъзгласилия се собственик да им предаде всичките си пари и да фалира. Акцията е брилянтно изпълнена, но краят е неочакван. Единият от приятелите загубва куфарчето с парите…
Сценарист и режисьор е Ивайло Христов, камерата е поверена на Емил Христов, музиката е дело на Теодоси Спасов.

ПРИЯТЕЛИТЕ МЕ НАРИЧАТ ЧИЧО


"Дом на киното", ул. Екзарх Йосиф 37, София 1301, 27 октомври 2010 , 18.30 ч. Филмът ще бъде представен от Ивайло Христов, Васил Михайлов и Емил Христов.

В ролите ще видим Васил Михайлов, Велко Кънев, Богдан Глишев, Петър Кьосев, Георги Новаков, Бойка Велкова, Наум Шопов, Антоанета Добрева - Нети. Изпълнителен продуцент е Асен Владимиров ("Про-Филм")

ФЕСТИВАЛНИ УЧАСТИЯ И НАГРАДИ


2006
Фестивал на българския игрален филм "Златна Роза", Варна - наградата на община Варна

2007
Фестивал на българското кино в Ню Йорк

2008
Българското кино в Дюселдорф - представяне на филма от Българо-немския културен форум "Орфей"
Фестивал на българското кино в Рим

"Приятелите ме наричат Чичо" е продукция на Българската Национална Телевизия.

Програмата "Десетилетие на българското кино" е включена в извънредния "семестър" на инициативата "София Филм Фест за учащи" и представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 - 2009. СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход. Филмите от "Десетилетието" са всяка сряда от 18.30 часа в "Дом на киното".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас