Amoric - първата българска "ирландска" група
      facebook 
Музика
Вторник, 26 Октомври 2010 15:48
Amoric са първата българска група, която постигна завиден успех извън страната. Началото е поставено в края на 2007 г., когато бившата вече група Лора подписва договор с ирландски мениджър и избира новото име. Amoric се преместват в Дъблин, Ирландия, където настъпват няколко промени в състава им. През 2010 г. в групата остават само двама от оригиналните членове, Лора и Янко. Към тях се присъединяват първо Миро (екс САФО), а по-късно и Емилиян (екс P.I.F.). Четиримата се познават добре от музикалните среди в България, в които работят през годините и участват в много концертни проекти с български и чуждестранни артисти.
След успеха, който постигат в Ирландия, Amoric решaват да представят новия си сингъл "Keep Up" и в България и се обръщат към музикална компания "Монте Мюзик", която се ангажира с тяхното промотиране у нас. Песента е по музика на Мирослав Иванов и текст на Лора Димитрова. Режисьор на видеото към парчето е Любомир Брестнички. Клипът е заснет това лято на няколко различни локации  в Ирландия.
"Keep Up" е пилотен сингъл на втория албум на групата. Amoric представят песните от него на фестивали като "Indie Week Ireland" в Ирландия и "Solfest" във Великобритания.

AMORIC - KEEP UP


През 2009 г. бандата записва дебютния си албум "Amoric" в Сън Студиос в Дъблин. Продуцент е Брус Шугър, номиниран за "Грами", работил с имена като Ози Озбърн, Ринго Стар, Елтън Джон, Стивън Тайлър, Пинк и др.  
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас