"Последният изход" - историята на един разговор от Калина Стефанова
      facebook 
Съвременна българска литература
Сряда, 27 Октомври 2010 14:36
За пръв път български автор предизвиква интереса на издателите в големите азиатски страни, испано- и португалоезичния свят, в това число и на легендарния откривател на Паулу Коелю.
"Джуджетата на Ани" е първата нетеатрална книга на Калина Стефанова. Новата й творба смело преминава границите, смесва жанровете и преплита реалното с необяснимото, рационалното с интуитивното. На пръв поглед тази необикновена книга може да бъде приета за фентъзи, базирано на реалността. Всъщност, тя е по-скоро своеобразен обектив, през който проглеждаме за фантастичните възможности на собствената ни реалност, всички те напълно в наша власт. Пропита с тревога за състоянието на душите ни като причина за състоянието на света днес, "Последният изход" се появява не случайно във време на несигурност и глобални промени, за да ни подсети, че вътре в нас се крие сила, с която можем да спасим не само себе си, но и земята от все по-често спохождащите ни беди.

Литературният критик Георги Цанков споделя: В съвременната ни литература властно се настани добра вълшебница. Калина Стефанова е българският отговор на Екзюпери и на Паулу Коелю. "Последният изход" е истинска бомба от положителна енергия. Три поколения жени, дъщеря, майка и баба, проникват в тайните на битието, смело се противопоставят на разрушителните сили и заздравяват връзките си с Доброто, с Любовта и с Природата. Написан елегантно и мъдро, мистично и поетично, шедьовърът отговаря на въпроси, които ние, мислещите тръстики, отдавна си задаваме. В тези бездуховни времена всяка подобна крачка към възстановяване на изначалната хармония е равна на творчески подвиг.

Книгата е подходящо четиво за всеки, който вярва, че в хората все още е останала някаква съзидателна енергия.

ПРЕМИЕРАТА НА КНИГАТА ЩЕ БЪДЕ:
по интернет,
на електронната страница на изданието,
в сайта на издателството
на 2 ноември и след това.


"Последният изход" излиза на българския книжен пазар под знака на ИК "Унискорп".  Първа книга от новата поредица "Литературна езотерика".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас