На фокус: "А днес накъде"
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 08 Ноември 2010 17:31
Програмата "Десетилетие на българското кино" продължава с "А днес накъде" на Рангел Вълчанов, който зрителите могат да видят в "Дом на киното" на 10 ноември 2010 г.
Двадесет и шест младежи, избрали театъра за своя професия, са изправени пред невидима изпитна комисия. Неудобни, странни, провокиращи въпроси и налудничави задачи са стоварени върху смутените млади кандидат-актьори. Как да решат тези задачи? С какви отговори да се измъкнат от ужасните манипулации само и само да спечелят големия шанс на своя живот - единствения си живот?
Това е историята на филма "А сега накъде", създаден преди 20 години. Днес същите герои се събират на коктейл, организиран от техен колега, за да отпразнуват тази знаменателна годишнина от своя живот. Някои са останали в България, други са заминали да търсят щастие и свобода в чужбина. Заедно със своя режисьор, всички те се връщат назад във времето, за да видят какво е останало от някогашните идеали и какво се е случило с телата и духа им.  Сравняват своите някогашни надежди с днешните си стремежи, лудостта и ентусиазма на младостта с днешното ежедневие.
Доколко са се предали на рутината, депресията и неизбежните бръчки, отпечатани през тези 20 години?  В тази нощ на спомени, сблъсъци и разтърсващи откровения се редуват еуфория и носталгия.  Дори режисьорът се вглежда с горчивина в своето минало... А днес накъде?

А СЕГА НАКЪДЕ


"Дом на киното", ул. Екзарх Йосиф 37, София 1301, 10 ноември 2010 , 18.30 ч. Филмът ще бъде представен от Рангел Вълчанов и актьорите Албена Ставрева и Робин Кафалиев.

Режисьор - Рангел Вълчанов, сценарият е дело на Георги Данаилов и Рангел Вълчанов, камерата е поверена на Радослав Спасов. Композитор е Кирил Дончев, звук - Александър Симеонов, монтаж - Мари Ханджиева.

В ролите ще видим Албена Ставрева, Ани Вълчанова, Антоанета Станчева, Генади Николов, Георги Енчев, Георги Стайков, Димитър Горанов, Елена Арсова-Павлов, Илиана Китанова, Константин Трендафилов, Красимира Демирова, Мариана Миланова, Михаил Билалов, Николай Ишков, Николай Урумов, Огнян Купенов, Петър Попйорданов, Робин Кафалиев, Светозар Кокаланов, Стефка Йорданова-Селестиани, Теодор Елмазов, Теодора Бойнова-Роси, Цветана Мирчева, Рангел Вълчанов.

Продуцент на филма е Стефан Китанов, копродуценти са Димитър Гочев, Николай Ишков, Петър Одажиев. "А днес накъде" е продукция на Арт Фест в копродукция с Българската Национална Телевизия, Бояна Филм, Камера, Ишков и Одавижън, с подкрепата на Националния Филмов Център.

"Необичаен филм, незрелищен, разхлабен откъм сюжет. Искам да разкажа за едно поколение, което наричам жертвено, тъй като е избрало орисията да се роди в най-тежките дни на една държава и общество. С промяната на времето се променя и ценностната система, но тези, които не успяват, поемат по друг път - на уплахата, депресията, неяснотата, различността. Това поколение и сега не може да воюва, защото не може да смени идеите си. То е ранимо и затова не желае да участва в такава борба, но е и най-симптоматичното за едно общество, което развива типично криминално поведение. Малко сбъркано време. На хората, които имаха смелостта да удържат човешкия си образ, им е трудно...", споделя Рангел Вълчанов.

ФЕСТИВАЛНИ УЧАСТИЯ И НАГРАДИ


2007

МФФ Карлови Вари - специално събитие
"Любовта е лудост", Варна - награда на критиката, награда на СБФД
"Златна Ракла", Пловдив - награда на журито
МФФ Братя Манаки, Битоля - конкурсна програма
МФФ Кливланд, САЩ

2008
Фестивал на българското кино в Ню Йорк
Фестивал "Филмът и градът", Нова Загора - официална програма

2009
МФФ Котбус – програма Фокус: Черно море

Програмата "Десетилетие на българското кино" е включена в извънредния "семестър" на инициативата "София Филм Фест за учащи" и представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 - 2009. СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход. Филмите от "Десетилетието" са всяка сряда от 18.30 часа в "Дом на киното".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас