Джейми Лий Къртис и Сигорни Уивър възраждат старо съперничество в "Пак ли ти?"
      facebook 
Стоп кадър
Четвъртък, 11 Ноември 2010 19:29
Какво се случва, когато трябва да се държиш добре и да се събереш с човекa, когото най-много искаш да забравиш? Джейми Лий Къртис и Сигорни Уивър ни отговарят на този въпрос в новия филм на режисьора Анди Фикман "Пак ли ти?".
За привличането на Джейми Лий Къртис за ролята на Гейл - майката на Марни, Фикман споделя: "Тя беше първата актриса след Кристен Бел, която исках да ангажирам. С нея часове наред обсъждахме сценария и повечето идеи, които нахвърлихме при първата ни среща, влязоха в окончателния му вариант. Джейми е безстрашна, готова е да опита всичко, работата с нея е удоволствие - тя е великолепен отборен играч."
Анди Фикман подбира всички актьори като за главни роли, макар че на практика повечето от тях изпълняват поддържащи. Лично избира екипа с конкретна представа за приноса на всеки негов член към проекта, като комбинацията от всички холивудски звезди е наистина обещаваща.
След Къртис и Бел, Сигорни Уивър е следващото име в проекта. Номинирана за "Оскар" за "Горили в мъглата", "Работещо момиче" и "Пришълците" и участвала наскоро в касовия хит "Аватар", Уивър приема ролята на Рамона - богата леля, която има стара вражда с героинята на Джейми Лий Къртис.
"Работата със Сигорни Уивър беше сбъдната мечта. Всеки ден с неимоверни усилия на волята прикривах благоговението си пред нея", споделя Анди Фикман.
Интересен факт е, че Джейми Лий Къртис и Сигорни Уивър си партнират за първи път в над 30 годишната си актьорска кариера, започнала почти едновременно.
В лентата преуспялата ПР професионалистка Марни (Кристен Бел) се прибира в родния си град, където с изненада открива, че брат й ще се жени за Джоана - неин най-голям кошмар от гимназията. Превърнала училищния й живот в ад, Джоана (Одет Юстман) е забравила всички мръсни номера и изглежда като нов човек, но за Марни този период си остава най-тежък. Положението преди сватбата допълнително се нагрява, когато богатата леля на булката (Сигорни Уивър), се среща с не толкова изтънчената майка на Марни (Джейми Лий Къртис) и двете подклаждат огъня на стара гимназиална вражда.
Звездният актьорски състав включва още и Виктор Гарбър, отличаван многократно с номинации за "Еми", както и 88-годишната Бети Уайт и Кристин Ченовет, носителки на наградата.

Предпремиерно "Пак ли ти?" се завърта в България този петък, 12 ноември 2010 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас