Колин Фарел и Кийра Найтли в "Булевард Лондон"
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 29 Ноември 2010 15:10
Хаплив, с британско остроумие и безмилостна улична интрига, "Булевард Лондон" е режисьорски дебют на сценариста Уилям Монахан (спечил Оскар за филма От другата страна). В този гангстерски трилър Колин Фарел и Кийра Найтли са в ролите на злополучни любовници, опитващи се да избегнат конфликт с един от най-яростните криминални босове в Лондон.
След три години зад решетките, Мичъл (Колин Фарел) излиза от затвора Пентънвил с добрите намерения да промени живота си. След като вече e на свобода, той среща своя стар приятел Били (Бен Чаплин), дребен гангстер, който търси някой да го покрие в предстояща поръчка. Мичъл се съгласява да му помогне в замяна на място, където да живее. Все още оплетен в своето минало, Мичъл е въвлечен в живота на Шарлот (Кийра Найтли) - филмова звезда, усамотена в резиденция Холанд Парк под обсадата на орда от репортери и фотографи. Развълнуван от нейната красота и уязвимост, той бързо влиза в ролята на пазител, предпазващ я от агресивните папараци, ловци на сензации и всякакви злодеи, както и от хитрите опити на Били да задигне от къщата й скъпи произведения на изкуството и ценни ретро коли.
Привличането между тях се засилва и взаимоотношенията им се задълбочават, Мичъл и Шарлот кроят планове да започнат заедно всичко отначало в Лос Анжелис. Мичъл обаче е влязъл в полезрението на могъщия и безскрупулен мафиотски бос Гант (Рей Уинстон), който вижда в него потенциал и ценни качества за своя бизнес. Когато Мичъл грубо отхвърля предложената изгодна поръчка, Гант го вкарва в капан. Колкото по-жестока и смъртоносна става тактиката на мафиота, толкова по-ясно се вижда, че Мичъл ще бъде по-скоро мъртъв, отколкото свободен. С ясното съзнание, че всеки негов близък рискува да си навлече гнева на Гант, включително Шарлот и сестра му Бриони (Анна Фрийл), Мичъл решава да предприеме драстичен ход, за да уреди сметките си веднъж за винаги.  

Освен Колин Фарел (Лудо сърце, В Брюж) и Кийра Найтли (Never Let Me Go, Херцогинята) в "Булевард Лондон" участват още Рей Уинстон (Острие на мрака, От другата страна); Дейвид Тюлис (Хари Потър и Нечистокръвният принц, Небесно царство); Анна Фрийл (Ще срещнеш висок тъмнокос непознат, Изпозагубеният свят); Бен Чаплин (Легенда за езерото); Стивън Греъм (Империя край океана, Това е Англия).
Филмът е написан и режисиран от носителя на Оскар Уилям Монахан (Небесно царство, От другата страна, Мрежа от лъжи, Острие на мрака). Продуценти на лентата са Греъм Кинг (От другата страна, Бандите на Ню Йорк), Тим Хедингтън (Острие на мрака), Куентин Къртис (Изкуството на кражбата).

Премиерата на "Булевард Лондон" в България е на 21 януари 2011 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас