Журналистът Иво Тодоров пуска лирика за разбитото сърце преди Коледа
      facebook 
Съвременна българска литература
Сряда, 01 Декември 2010 21:56
За първи път в България журналистът Иво Тодоров издава книга на три различни носителя - на хартия, аудио версия на CD и в електронен вариант. С новата си литературна провокация авторът избира съвременните начини за контакт с читателя, като използва възможностите на интернет и мобилните телефони - всеки, от всяко място и по всяко време да може да има достъп до "продукта" му.  
Книжното тяло на стихосбирката "Broken heart 2010" (Limited Edition) ще бъде в джобен формат и съдържа 7 лирически откровения за една раздяла. Aвторът чете стиховете в аудио версията, а електронния вариант ще бъде пуснат в интернет.
Заглавието на книгата и на отделните стихове са на английски, а основният текст - на български език, защото според  автора съвременното общество е мултиезично. Иво Тодоров планира тройната премиера да бъде преди Коледа. Едновременно с представянето на книгата, той ще открие и авторска любителска фотоизложба, озаглавена "7 дена в Барселона без теб".
"Нямах никакво намерение да пускам нова стихосбирка, но както винаги съм казвал - животът е най-големият писател и ни вкарва в невероятни истории, които ние самите не бихме могли да измислим... След една раздяла това лято търсех всякакви начини за комуникация, аз да покажа, че любовта ми е жива, и така се появи "Broken heart 2010" - това всъщност са 7 писма", разказва авторът.
Първата стихосбирка на Иво Тодоров "Чай от спомени" (изд. "Захарий Стоянов") излезе това лято. Авторът има издадени и два сборника с разкази: "Момчето с воден пистолет и Мисълта за Смъртта" (изд. ателие Аб, 2005) и "De puta madre" (изд. Ciela, 2008). След кратките истории и лириката, сега Иво Тодоров продължава литературните експерименти, като работи върху два романа. В момента води предаване по БНР и е в екипа на новото предаване на БНТ "Екип 5". Бил е журналист в Нова телевизия и радиостанциите Дарик и Експрес, както и гл. редактор на сп. "Мениджър". Завършил е "Български език и литература" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".
Фотоизложбата "7 дена в Барселона без теб" е с подкрепата на Посолството на Кралство Испания в София.  

Повече информация за събитието - на литературния профил на Иво Тодоров - http://ivotodorov.110mb.com
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас