Ал Бано пристига в София за премиера на филм и книга
      facebook 
Литература
Четвъртък, 02 Декември 2010 14:38
Италианската звезда Ал бано Каризи ще гостува за един ден в София, за да присъства на две български премиери, посветени на живота и творчеството му.
На 11 декември от 19 часа в "Дом на киното" ще се състоят едновременно премиерите на филма "Пътят към щастието" на журналиста Георги Тошев, режисьора Ема Константинова и оператора Калоян Божилов, както и на нашумялата автобиография на Ал Бано "Това е моят живот", която от 7 декември ще бъде на книжния пазар.
Певецът ще разписва книги на почитателите си както в деня на премиерите, така и на 12 декември от 12 часа, мястото е на щанда на издателство "Сиела", а събитието ще се проведе в последния ден на панаира на книгата в НДК.
Ал Бано е най-продаваният италиански изпълнител от 80-те години до момента. След изчезването на голямата му дъщеря и драматичната раздяла със съпругата му Ромина, той отново се върна на музикалната сцена и обикаля света с новата си концертна програма. Освен с музика през последните години Ал Бано се занимава с туризъм и производство на вино.
Филмът "Пътят към щастието" разказва историята на един необикновен и изпълнен с обрати живот, познал успеха, но и болката. Животът му прилича на приказка.
Скромното момче от южна Италия завладява световната музикална сцена, среща голямата любов... Ал Бано и Ромина Пауър се превръщат в звездната двойка на популярната музика. Тяхната приказка изглежда , че няма край - турнета по целия свят, най-продаваните италиански изпълнители на 80-те години, 4 деца, живот, пълен с емоции и красиви моменти.
Но и тази приказка, както и всяка друга свършва. Голямата дъщеря изчезва безследно. Кариерата е изправена пред изпитание, личният живот - също. След 26 години съвместен живот и работа, семейство Каризи се разпада. Медиите са безпощадни, мъката - непосилна. Ал Бано трябва да поеме сам по нов път. Да продължи напред в търсене на щастието.

Ал Бано за първи път след трагедията допуска толкова близко филмов екип. Кани го в имението си в Южна Италия, за да разкаже за болката, но и за любовта. Резултатът от тази среща е "Пътят към щастието".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас