"Щурият глобус" от Илия Троянов
      facebook 
Съвременна българска литература
Четвъртък, 02 Декември 2010 18:08
"Роден съм в България. Но още шестгодишен познах чужбината... когато ме хвърлиха в неразбираемото. Оттогава все се опитвам да разбера какво точно се случи. Тъкмо припознах родината, когато отново бях откъснат от нея и даден на друга, още по-далечна чужбина... Няма родина, която да не може да се превърне в чужбина и обратно... най-после схванах, че произходът ми не е помещение, запазено само за мен, което трябва да отключа и почистя от прахта, за да мога отново да се настаня в него...
Тази книга представлява сборник от текстове за пристигания и заминавания през последните двайсет години. Текстовете са толкова различни, колкото са били различни пътуванията и копнежите. Избрах онези, които са били продиктувани от личния ми интерес, който и до днес е в сила. Но колкото и да са различни, те разказват за свят, чието многообразие продължава да ме пленява и да ме прави щастлив", споделя Илия Троянов.

"Щурият глобус" излиза на българския книжен пазар под знака на ИК "Сиела". Очаквайте на: 20-23.12.2010 г.

Други книги от автора: "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (по романа беше заснет филм, който се радва на голяма популярност и е отличен с множество филмови награди), "Събирачът на светове", "По пътя на Ганг", "Номад на четири континента". Предстои да излезе и книгата "Пътят на всички култури".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас