Kонкурс за късометражно кино "Jameson Short Film Award"
      facebook 
Конкурси
Четвъртък, 09 Декември 2010 16:36
За девета поредна година стартира български конкурс за късометражно кино "Jameson Short Film Award". Той се провежда в рамките на Международния София Филм Фест. Наградата за победителя е 6 000 евро и авторска статуетка, предоставени от Jameson Irish Whiskey.
Крайният срок за участие е 20 януари 2011 г. Всички филми с над 50% българско финансиране, заснети след 1 януари 2010 г., които отговарят на регламента могат да се включат в състезанието. Формуляр и условия за участие ще намерите на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 16 етаж на административната сграда на НДК.
За селекцията на 12-те най-добри кратки филма отговаря жури от утвърдени български кино творци от новата генерация. Комисията е 5 членна в състав режисьорите Весела Данчева ("Анна Блуме"), Виктор Чучков ("Тилт"), актьорът Ованес Торосян ("Източни пиеси", "Тилт"), операторът Антон Бакарски ("Лов на дребни хищници") и Николай Василев - режисьорът на филма-победител от 2010.

В началото на февруари ще бъдат обявени 12-те претендента за голямата награда, а международното жури на София Филм Фест ще посочи победителя.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас