"Епоха на животните" 3D и WWF организират конкурс за млади художници
      facebook 
Конкурси
Вторник, 14 Декември 2010 19:30
Българският офис на международната природозащитна организация WWF и "Eпоха на животните" 3D стартират конкурс за детска рисунка. Той носи името "Застрашен съм" и цели да обърне внимание върху заплахите, които грозят български животински видове. Съдбата на родния лалугер, пеликан, морски орел и рис не е далеч от тази на мангустата Били, лъва Сократ, мъдрите костенурки или тасманийския дявол от "Eпоха на животните". Анимираните животинки се отправят на пътешествие, за да открият вода, която се оказва открадната от собственик на хотел за бизнес нужди. От друга страна, за да оцелеят четирите български застрашени вида, трябва да опазваме местата, които обитават.  
Детският конкурс за млади художници е вдъхновен от еко-темата на първата немска 3D анимация "Eпоха на животните", чиято премиера у нас ще бъде през януари 2011 г. Другата "муза" е инициативата на WWF в България за символично осиновяване на четирите родни вида и опазване на местообитанията им, която стартира в навечерието на коледните празници. Конкурсът "Застрашен съм" е за всички деца, които имат желанието да нарисуват картини на лалугера, пеликана, морския орел или риса.Сканираните или заснети рисунки трябва да се изпращат на следния адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Крайният срок е 10-ти януари 2011 г.
Снимки образци, от които може да се гледа, са качени в сайта на WWF - http://wwf.bg. Най-добрите художници ще бъдат наградени с билети за "Eпоха на животните" 3D и със сувенири от WWF (тениски, чаши и плюшени играчки).

Немската 3D анимация има всички шансове да спечели феновете на "Ледена епоха" и "Мадагаскар". Малчуганите, а и техните родители, не само ще се забавяват с весели сцени и диалози между симпатични животинки, но ще усетят възпитателен подтекст - как да предпазим природата от човешката несъобразителност. Режисьори на филма са Райнхард Клаус и Холгер Тап.
Инициативата на WWF за символично осиновяване на четирите застрашени вида стартира през декември. Даренията ще бъдат използвани в няколко направления: за опазване на ливади и пасища в три места от европейската екологична мрежа "Натура 2000" в Плевенския регион и района на Природен парк Русенски Лом, където живеят колонии на лалугер; за възстановяване на местообитанията на пеликана и морския орел в българския участък на река Дунав около Природен парк Персина и за опазване на старите естествени гори в Западна Стара планина, където в последните години се наблюдава завръщането на риса, смятан за изчезнал от българските земи.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас