"Баария" - сицилианска романтика в стил Джузепе Торнаторе
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 03 Януари 2011 21:27
Режисьорът на "Малена" и "Легенда за пианиста" ще омагьоса почитателите си с нова история. Филмовият разказ е за Баария (местното име на родното място на Торнаторе - Багерия) през погледа на главния герой Пепино. Проследява се живота на едно отракано хлапе през 30-те години, което израства в това малко сицилинско селце с една главна улица. Оженва се, сдобива се с деца, съзрява и остарява, натрупвайки своята дажба житейски опит сред забавната динамика от случки и препятствия на свят, в който всеки знае всичко за другия.
Романтичният италиански филм "Баария", с режисьор и сценарист Джузепе Торнаторе, включва познати атрактивни лица, като Моника Белучи (в ролята на приятелката на зидаря) и Микеле Плачидо (в ролята на комуниста), както Франческо Шиана (Пепино Торенуова), Маргарет Маде (Манина), Никол Гримаудо (Сарина като момиче), Анхела Молина (Сарина) и други.
Торнаторе е майстор в пресъздаването на спомени и на чувствата, които ги съпътстват. Усетът му към детайлите и вълшебния момент намира съвършен израз в този филм, който ще напомни на мнозина за прекрасния "Ново кино Парадизо".

"Баария" бе част от Киномания 2010 г., след което гостува във Варна. От 7 януари лентата ще радва софийските кино фенове в "Дом на киното" и Евро-български културен център.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас