"Един подарен ден" от Анна Гавалда
      facebook 
Събития - Литература
Понеделник, 17 Януари 2011 15:46
Имате проблеми в работата, семейството, с роднините?… Няма по-просто решение от това да си подарите един ден и да го прекарате както си пожелаете.
Прочетете как го прави "великолепната четворка" - двама братя и две сестри. Най-големият брат решава да избягат от досадната сватба на роднините еснафи и безкрайните претенции и капризи на съпругата си "Чистофайка Подредкова". С двете си сестри той отива при най-малкия брат, който работи като самоназначил се екскурзовод в замък, където развихря фантазията си и разказва невероятни истории на туристи. Истории, които разсмиват до сълзи брат му и сестрите му. Четиримата задружно напускат ежедневието и вместо на префърцунената роднинска сватба се оказват гости на друга сватба, на която ги посрещат сърдечно като близки приятели. Четиримата вече имат възможността да се отправят към щуротиите, които са вършили като тийнейджъри, отдават се на радостите в живота, лоарското вино, веселбата и блаженството да бъдат заедно, да усещат взаимната си обич и подкрепа.
Писателката Анна Гавалда е родена през 1970 г. край Париж. Завършва литература в Сорбоната. Работи като учителка по френски език и литература до излизането на първата й книга с разкази и новели. С нея авторката е обявена за новата литературна звезда на Франция, оглавява бестселър листите и получава наградата "Гран при". През 2010 г. заема 4-то място в класацията за най-продавани френски писатели. Анна Гавалда е добре позната и на българските си почитатели с "Искам някой някъде да ме чака", "Обичах я" и "Заедно". Предстои да излезе и романът й "Утешителна игра".

Анна Гавалда предлага на милионите си читатели забавен, комичен, ту хаплив, ту гальовен роман, който дава глътка свобода на духа.


"Един подарен ден" излиза на българския книжен пазар под знака на ИК "Унискорп". Превод от френски: Весела Шумакова
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас