Магията на автентичното танго с Алехандро Зиглер квартет от Буенос Айрес
      facebook 
Музика
Четвъртък, 20 Януари 2011 23:31
На 8 февруари "Sofia Live Club" ще се превърне в истински буеносайрески клуб, в който ще се преплетат звуците и картините на една милонга - вечер, на която се слуша и танцува аржентинско танго. За да направи трансформацията пълна и достоверна, директно от Аржентина и по покана на организаторите от “Тангерин”, пристига квартетът на Алехандро Зиглер. Типична танго формация, която ще ни поднесе автентичната танго музика на Буенос Айрес. Любителите на аржентинското танго ще могат да изпитат удоволствието да танцуват на изпълнения на живо в стила на великите аржентински оркестри от историята на тангото. А тези, които все още не танцуват, ще имат възможност да присъстват на един уникален танго концерт.
Аржентинският квартет е основан от Алехандро Зиглер. Той е родом от Буенос Айрес, където завършва дирижиране и композиция. В продължение на 2 години е пианист на "Orquesta Escuela de Tango" под ръководството на легендарните танго музиканти Емилио Балкарсе и Нестор Маркони. През 2007 г. Алехандро създава танго квартет, с който изгражда репертоар от традиционна танго музика и свои собствени композиции. През 2008 г. квартетът записва първия си диск, състоящ се от известни танга в аранжиментите на великите танго оркестри на Тройло, Пулиезе, Ди Сарли и Пиацола.


Квартетът на Алехандро Зиглер е развил свой уникален стил на изпълнение на танго музика, отразявайки едновременно традицията и иновациите в жанра. Четиримата музиканти успяват да създадат един много успешен синтез на големите типични танго оркестри, в който присъстват всички инструменти на една традиционна танго формация. Камерният размер позволява на изпълнителите да изразят своите индивидуални стилове. Комуникацията между четиримата музиканти на сцената е експресивна, игрива и динамична, а изпълненията им са пълни с изненадващи орнаменти и ритмични украси. Това специално звучене, съчетващо танго, импровизация и романтизъм, позволява на формацията бързо да завладее музикалната територия в Аржентина и Европа. За последните две години танго квартетът на Алехандро Зиглер реализира две изключително успешни световни турнета, като настоящото трето включва изяви в 31 европейски града, сред които и София. Всяко тяхно изпълнение на живо е един акустичен музикален шедьовър, едно преживяване, което не бива да пропускате ако обичате да слушате или да танцувате танго.

Концертът на Алехандро Зиглер квартет в София е част от серия събития, организирани от "Тангерин" под названието "Музиката на Буенос Айрес", целяща да представи различни изпълнители и стилове на танго от аржентинската столица.

Вратите на "Sofia Live Club" отварят в 20 ч., а концертът се очаква да започне около 20.30 ч. Билети могат да бъдат закупени предварително от касите на Тикет Плюс в Дюкян Меломан, Супермаркети Пикадили, вериги магазини Техномаркет Orange, Photosynthesis и др., онлайн на www.ticketplus.bg, както и на място в Sofia Live Club в деня на събитието. Цената на билетите е 15 лв. при предварителна продажба и 20 лв. на входа в деня на събитието.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас