Живопис и пластика на Жорж Сопаджиев в галерия "Пиронеса"
      facebook 
Събития - Изложби
Четвъртък, 03 Февруари 2011 01:16
На 1-ви февруари в галерия "Пиронеса" беше открита изложба живопис и пластика на Жорж Сопаджиев. След кратък творчески период в Канада (1990-1993) и повече от тридесет самостоятелни изложби, Жорж отново не изневерява на разнообразието от техники и пластични форми. Солидната идея и духовно-мистичният контекст внушават капризна, конструктивна и артистична монументалност, индивидуалност, декоративност и естетика. Светлината от неон в някои от пластичните пана допълва и подчертава концептуално някои от любимите теми на автора ("Портал", "Аура", "Ангели", "Пластове"...). Живописта акцентира с характерна символика, често вдъхновена от историята на Пловдив. Като автор с независимо чувство за територия, Сопаджиев устоява и съзнателно е обърнал гръб на посткомуничестическата културна конюнктура. Творбите му се приемат много добре във Франция, Италия, Германия и Канада, където много негови произведения са в притежание на частни колекции.

ЖИВОПИС И ПЛАСТИКА НА ЖОРЖ СОПАДЖИЕВИзложбата ще продължи до 20 февруари 2011 г. Галерия "Пиронеса", Пловдив, ул. "Раковски" 28.

Жорж Сопаджиев е роден в Пловдив през 1963 г. Работи в областта на декорацията, рисунката, живописта, пластиката, художествената мозайка и пърформанса. Фотографията също го вдъхновява за много от проектите му.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас