"Островът" се нуждае от продължение - конкурс по романа на Александър Секулов
      facebook 
Конкурси
Петък, 11 Февруари 2011 15:49
След две от магическите книги на последните десет години - "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят Александър Секулов и издателска къща "Сиела" представят "Островът" - роман за любовта като щастливо корабокрушение.
Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца  плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички - заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.
Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература - романът за деца. А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето, е написал авторът.
Художник на рисунките в изданието е Чавдар Гюзелев.

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година, живее и пише в Пловдив. Автор е на книги със стихове "Карти и географии", "Възхитително и леко", на сборници с есета "Високите каменни хълмове", "История на минималната съпротива", на пиесата "Светли хотелски стаи". Носител на национални литературни награди. Има блог www.podigoto.com Собственик е на едни от най-емблематичните пространства за култура и изкуство в България - клуб "Петното на Роршах" и "Конюшните на царя". Създател на празници на изкуството "Лятно време" в Старинен Пловдив.

За написването на продължение на романа авторът и издателска къща "Сиела" се обръщат с писмо към читателите:

"Знам какво ще правят следващото лято!    
Ако са ти харесали героите на тази книга, ако ти се струва, че вече ги познаваш мноооого добре, ако си преживял или можеш да измислиш място и приключения, в които да попаднат следващото лято, то седни и пиши на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Името на победителя ще бъде върху корицата на следващата книга, разказваща приключенията на тези момчета и момичета. А може да се появят и нови герои, свободата да измисляш е твое лично право. Не го забравяй!"

Конкурсът стартира с излизането на книгата на 7 февруари и ще продължи до 7 юли 2011 г. Голямата награда за победителя в "Знам какво ще правят следващото лято" - тридневна екскурзия в Гърция през есента на 2011 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас