Manu Chao с концерт в зала "Фестивална" на 14 април
      facebook 
Музика
Понеделник, 21 Февруари 2011 18:52
Култовият французин с испански корени - Manu Chao, пристига за концерт в България на 14 април в столичната зала "Фестивална".  
Manu Chao идва в София с турнето "Manu Chao La Ventura" по покана на Loud Concerts. Звездата ще стъпи за втори път в България, след уникален концерт в София от преди близо девет години, който хилядите фенове още помнят.
Славата достига Manu Chao през 1988 г, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му - "Mano Negra", дебютира с албума "Pachanka". Песента от същия албум - "Mala Vida", превзема световните класации, а групата получава договор с гиганта Virgin. Славно, но кратко е съществуването на фамилната банда, а след разпадането й се появява Manu Chao. "Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", разказва той.

За разлика от повечето музиканти, той и хората около него, се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Музиката му е максимално енергична и трудно попада в една категория - стилова или езикова.

RAININ IN PARADIZEКазва за себе си, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив. Той е: "гражданин на момента", антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма. Либералните му убеждения намират изява и в активната му подкрепа за легализирането на марихуаната. Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството. Почита музиката на Боб Марли.
Първият албум, с който Manu Chao става световно известен - "Clandestino" от 1998 г., е с платинен статус, а безспорен хит от него е песента "Bongo Bongo". Албумът се превръща в нещо като химн на емигрантите по света, a Manu Chao е горд от това. Част от музиката към филма на Костурица - "Марадона", посветен на легендата Диего Марадона, е дело на Manu Chao, от където е песента "La Vida Tombola". През 2006 г. получава наградата "Goya", за песента "Me Llaman Calle" към испанския филм "Princesas". Албумът "La Radiolina" от края на 2007 г (със златен статус) получава две номинации за "Латино Грами" - в категорията "Best Alternative Music Album" и за песента "Me Llaman Calle" в категорията "Best Short Form Music Video".

Продажбата на билетите стартира от днес - 21.02.2011 г.. Ще бъдат пуснати само 3500 билета, а цената им ще бъде 55 лв. за билет. Можете да намерите билети ексклузивно в интернет на www.Ticketstream.bg, в магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, На Тъмно, както и в Билетен център в НДК.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас