Джони Деп е хамелеон в анимационната комедия "Ранго"
      facebook 
Стоп кадър
Сряда, 23 Февруари 2011 00:28
Преди броени дни в Лос Анджелис се проведе гала премиерата на първата анимационна продукция на Paramount Pictures "Ранго", с участието на Джони Деп в ролята на едноименния героичен хамелеон.
На церемонията присъстваха също режисьорът на филма Гор Вербински ("Карибски пирати"), актрисата Айла Фишер, Бил Найги, Хари Стонтъни и др.
Анимационното комедийно приключение за малки и големи "Ранго", ще отведе кинозрителя на щура и емоционална разходка из Дивия Запад. Историята проследява комичното и трансформиращо пътуване на Ранго - добродушен домашен хамелеон, който се изправя пред криза на самоличността. Така де, в крайна сметка колко големи могат да са мечтите ти, когато единствената цел в живота ти е да се сливаш с околната среда?
В оригинал озвучен от Джони Деп, а на български от Тодор Николов, героят Ранго случайно попада в пустинния и въоръжен до зъби град Прах. В забутаното местенце без закони, населено от най-лукавите и своенравни създания в пустинята, далеч не толкова храбрият гущер внезапно започва да се откроява.
Посрещнат като последната надежда, която градът отдавна очаква, новият шериф Ранго е принуден да играе ролята си докрай. Или поне до момента, в който нажежените ситуации, изпълнени с екшън и неочаквани схватки със свирепи създания превръщат Ранго наистина в героя, който дотогава само се е преструвал, че е.

РАНГО

В създаването на историята и необичайните персонажи основен принос има Гор Вербински. Като режисьор на продукцията той използва нетрадиционен похват при заснемането на първия си пълнометражен анимационен филм. В специалното видео "зад кадър" виждаме как противно на общоприетия начин за запис на дублаж, Вербински събира актьорите заедно, осигурява им подходящ за всяка сцена декор и реквизит и заснема техните собствени и характерни движения и мимики. Той нарича тази техника "Emotion Capture". В най-голяма степен пренасянето на реалните емоции на актьора върху рисувания персонаж се вижда при Джони Деп и неговият герой Ранго. Всяко движение и гримаса на хамелеона до толкова напомнят за актьора, че в определени моменти зрителя има усещането, че гледа игрален, а не рисуван филм.
Необикновенна анимация, създадена с много чувство за хумор, "Ранго" е свеж и вълнуващ нов поглед върху класическата легенда за Запада и вечния аутсайдер, който спасява града и междувременно, себе си.
Във версията на филма, озвучена на български, освен Ранго с гласа на Тодор Николов, ще чуем още актьорите Татяна Евтимова в ролята на странната Мис Бобс, Васил Стойчев като лукавия Кмет, Николай Урумов в ролята на злодея Гърмящия Джейк и Николай Пърлев като Сеньор Флан.

Анимационната комедия "Ранго" ще излезе с две версии - озвучена на български и със субтитри.


Предпремиерно "Ранго" тръгва в кината заедно със световната му премиера на 4-ти март, а официалната премиера на филма е на 11 март 2011 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас