"Buena Vista Social Club" и Омара Портуондо с концерт в София
      facebook 
Сценични изкуства - Музика
Сряда, 09 Март 2011 21:18
Оркестърът на "Buena Vista Social Club" с автентичния вокал на групата - великата Омара Портуондо, пристигат за концeрт в София на 22 юли 2011 г.
Призната за една от най-великите певици на света, наричат Омара Портуондо кубинската Едит Пиаф. Чаровна, темпераментна и усмихната - 81 годишната звезда продължава да радва публиката с феноменалния си глас. Нейни са думите: "Поколенията се сменят, но музиката няма възраст, тя има само качество". Поредното доказателство за това й твърдение е "Латино Грами", което печели за албумa "Gracias" през 2008 г. и номинация за "Grammy".
В България Омара Портуондо пристига с оригиналния оркестър на "Buena Vista Social Club", в който свирят четирима от ветераните на световно известната формация - Гуахиро Мирабал, Барбарито Торес, Хесус Рамос, Мануел Галибан. До тях достойно застават и младите, изключително талантливи - Карлос Калунга (вокал) и Роландо Луна (пиано).

Турнето на "Orquesta Buena Vista Social Club feat. Omara Portuondo" стартира в началото на март от Португалия. Преди да разгорещят публиката в зала 1 на НДК, топ артистите на Куба ще "превземат" Великобритания, където ще стъпят на 26 различни сцени.

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК, а билетите за него се пускат в продажба от 10.03.2011 г. Цената им ще бъде от 45 до 90 лв за билет и ще могат да се закупят ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg, магазините на Office1Superstore, Orange, Multurama, На тъмно и билетен център в НДК.

снимка: Loud Concerts
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас