Третокласникът Борислав написа първата си книга
      facebook 
Съвременна българска литература
Сряда, 16 Март 2011 00:00
Деветгодишният Борислав Кръстев - Бобчо от София е автор на новата детска книжка "Парстоу и неговите приятели. Първо приключение". Това е една увлекателна фентъзи история, разказ с уникални герои и действие, сътворени от детското въображение. Появата на новата детска книжка е изключителен факт в съвременната литература за деца: героите, имената и случките са измислени от дете за деца. Книжката следва стремителния бяг на детската фантазия и показва удивителните творчески заложби, които притежава всяко дете.
Авторският тандем Бобчо и Сиси (Силвия Кръстева) представят великолепна четворка приятели. Името на главния герой - Парстоу - е измислено от Бобчо. Парстоу е необикновена жива количка. Той и неговите приятели, лодката Нели, Вентилаторчето и спортната кола Маки, преживяват вълнуващо приключение в света на лампичките и електрическите неща. Те трябва да се изправят срещу Черния маг в последната битка за своя свят. Добрият магьосник Ромерто идва на помощ на Парстоу и неговите приятели. В "Първо приключение" се разказва за сблъсъка на доброто и злото, за смелостта и приятелството.
Книжката анонсира следващата история - "Приключението в пещерата на Дракона", в която приятелите трябва да преодолеят опасния и тайствен лабиринт в подземието на дракона.
Авторите замислят поредица от интересни случки с Парстоу и неговите приятели.
Пъстрите илюстрации в книжката са дело на младата художничка Кристина Йовчева.

"Искаш ли да докоснеш едно вълшебство? Искаш ли да се забавляваш? Искаш ли да видиш как се ражда една детска книжка. Очакваме теб и твоите приятели! Време е за приключения! Ела и празнувай с нас", призовава издателство "Аделфи", което ще представи официално новата детска книжка. Премиерата на "Парстоу и неговите приятели. Първо приключение" ще се състои на 20 март от 15 часа в зала "Лидице" на театър "Ариел".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас