"Wholetrain" - историята на четирима графити артисти
      facebook 
Стоп кадър
Вторник, 22 Март 2011 16:42
Режисьорът Флориан Гааг разказва историята на четирима графити артисти - Давид, Тино, Елиас и Ахим, които са се отдали на графити изкуството с неговите йерархии, ценности, правила и кодове.  
Нощ след нощ те напускат домовете си, за да украсяват с многобройни картини станциите на метрото, мотрисите и дори цял влак (wholetrain). Когато се появява друга група и предизвиква четиримата, се разгаря творческа надпревара, която променя живота им завинаги.
Един живот на ръба, винаги на границата на легалността, винаги преследвани от полицията, непресекващ стремеж за завладяване на градски пространства, за приятелство, страст и неукротима креативност.
"Wholetrain" е заредена с напрежение емоционална драма, която за първи път се потапя дълбоко в тайната вселена на графити сцената. Главните герои се люшкат между два свята - своето лично ежедневие и живота в групата. Флориан Гааг съумява по неповторим начин да разкаже за произтичащите от това напрежения и неудачи, да нарисува многопластов портрет на своите герои и да ни доближи до една субкултура, която досега почти не е документирана. Смел монтаж и грандиозна камера, стремителен саундтрак и великолепен актьорски състав - всичко това превръща "Wholetrain" в забележително киносъбитие.

WHOLETRAIN

филм/ DJ парти
31.03.2011 - 19.00 часа - филм; 21.30 часа - парти
филм - кино "Люмиер"; парти - клуб "Culture Beat"
немски + субтитри на български и английски
Вход свободен

Режисьорът Флориан Гааг и един от изпълнителите - Давид Майонга - ще са гости на събитието в кино "Люмиер".

DJ Roger Rekless (Давид Майонга) и DJ Bobskee (Боян Пехливанов) ще участват в партито от 21.30 часа в клуб "Culture Beat".

Съвместно със сдружение "Слийпуолкинг".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас