Награда за изкуство "Стоян Камбарев" 2011 - номинации
      facebook 
Събития
Четвъртък, 24 Март 2011 19:20
За втора година ще се проведе официална церемония-концерт за връчване на награда за изкуство "Стоян Камбарев" (www.kambarev.org). Събитието ще се състои на 11 април 2011 г. от 19:00 ч. в "Sofia live club".
Една от основните цели на фондация "Стоян Камбарев" е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци, чрез ежегодно връчване на наградата за "полет" в изкуството, която се състои от бронзова статуетка на Кольо Карамфилов, парична премия в размер на 3000 лв и почетна грамота.
Членовете на фондацията са двадесет от най-утвърдените представители на българската култура. Тази година те решиха да номинират пет млади, талантливи и все още медийно неналожени творци, но направили своите първи смели и забележими стъпки.

Ето и номинираните:1. Камен Калев с наградата (2010 г.)
Номинации
2. Василена Атанасова
3. Елена Димитрова
4. Калоян Илиев - Кокимото
5. Кокимото и Системата
6. Теа Денолюбова
7 и 8. Юлиян Спасов

Василена Радева
- театрален режисьор. Отличена е за представлението "Нордост - приказка за разрушението", което се играе в Младежки театър, както и за социалната и човешка ангажираност на театъра, който е избрала да прави.

Калоян Илиев
- Кокимото е сред най-забележителните млади имена в съвременното ни изобразително изкуство. Творец с неподражаем личен почерк, успяващ да провокира достатъчно, че да бъде забелязан.

Елена Димитрова - актриса, за ролите й на Хермина и Пердита в "Зимна приказка" на театрална работилница "Сфумато", показващи едновременно крехкост и сила, дълбочина и мъдрост.

Най-младите от номинираните са все още ученици.

Теа Данолюбова е едва на 17 години и учи в английската гимназия във Варна. Тя е забелязана заради прекрасната си нежна и чувствителна поезия в дебютната си стихосбирка "Сложи ме на пауза".

18-годишният Юлиан Спасов е ученик във Френската гимназия в София. Той е автор, режисьор и продуцент на "Teenday" - пълнометражен филм, с който дава категорична заявка за сериозно бъдеще в киното.
             
Миналата година голямата награда на името на култовия и емблематичен театрален режисьор на 90-те Стоян Камбарев, бе присъдена на Камен Калев за "Източни пиеси".

На тазгодишната церемония водещ отново ще е журналистът на Дарик радио Драго Симеонов, а специална изненада ще бъде неговата сценична дама - голямата и обичана от всички актриса Татяна Лолова.
В събитието ще вземат участие едни от най-известните изпълнители на българската музикална сцена - Графа, Миро, оперната дива Ина Кънчева, Маестро Кристиян Коев и Деси Тенекеджиева, заедно с Калин Вельов и Боби Вълчев.

Билети за церемонията-концерт могат да се намерят в мрежата на BGbileti.com  
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас