"И аз мога / I can too"
      facebook 
Стоп кадър
Вторник, 05 Април 2011 17:37
Изкуството е лицето и сърцето на всяко общество. То поражда въпроси, дава отговори, променя и утвърждава гледни точки. "И аз мога / I can too" вярва в силата и влиянието на изкуството. Залага на него с желание да обогати и облагороди младите хора, да ги направи социално мислещи и ангажирани.
Във време на икономическа криза и свръхматериализъм, двете най-ощетени сфери в общество ни: тази на изкуството и социалнaта, се подкрепят взаимно. Обединявайки се, те отправят призив към нас да потърсим изход по-надалеч от оцеляването днес, като помислим за другия, за себе си, за утре.
Социалното у нас има нужда от подкрепа! Децата в нужда, на които "И аз мога" помага - също", заявяват Георги Стайков, актьор, Виктор Чучков-син, режисьор, Борислав Чучков, продуцент на "Тилт".
Заставайки зад каузата "I can too", те показват гражданската си позиция и призовават своите почитатели да ги последват. "Искам да видя гражданско общество, което реагира на всяка несправедливост и на всеки сериозен проблем, който го касае", казва Виктор.
Братя Чучкови са продуцирали редица късометражни и документални филми, някои с престижни награди, телевизионни шоу програми, реклами и множество музикални клипове на повечето български топ изпълнители. Имат също над 500 записа на филмова музика за световно-известни композитори и филмови режисьори.
Социалната си ангажираност заявява и Георги Стайков (полковник Катев в "Тилт"). Актьорът, станал известен с легендарния за редица поколения български филм "Вчера", споделя: "Вярвам, че сегашното поколение има възможност да направи страната ни по-добро място за живеене. Пътят към успеха е като започне да мисли социално."
Георги Стайков е и едно от най-известните лица на шведското кино. Снимал се е в нашумялата трилогия "Милениум", участва и в хитовия "Всичко за любовта" на Томас Винтерберг, редом до Шон Пен, Хоакин Финикс и Клеър Дейнс, а в последните няколко години ни напомня за таланта си в български филми като "А днес накъде", "Мисия Лондон".

Без протести, отричане и крясъци, а единствено чрез себе си, изкуството и социалното работят еднo за другo. Посланието им е само едно, то е просто и видимо. Посланието са самите те.

Повече за фондация "И аз мога" на адрес: http://www.icantoo.eu/index.php
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас