Изложба - живопис на Петър Пиронков в Арт галерия "Париж-Москва"
      facebook 
Събития - Изложби
Понеделник, 11 Април 2011 17:40
В Арт галерия "Париж-Москва" беше открита изложба - живопис на Петър Пиронков.
Художникът е роден на 08.09.1977 г. в София. През 1996 г. завършва Държавно художествено училище "Илия Петров". Дипломира се в специалност "Живопис" в класа на проф. Алесандро Троти от Държавната художествена академия в Рим, Италия. През периода 1997-2011 г. той организира 32 самостоятелни изложби и участва в общи вернисажи и пленери в България и чужбина. Негови картини са били част от изложбени зали, галерии и частни колекции в Италия, Франция, Белгия, Гърция, Англия, Китай, САЩ и др.
Творческата интенция на Пиронков преплита генетична предопределеност с уроците на художествените училища и живота, както и с опита, придобит при срещите с други култури. "Всеки тръгва отнякъде, естествено е Петър Пиронков да тръгне от изкуството, сред което е израснал, и заедно с това - ще сбъркаме, ако в последните му работи не видим и емоционално, и пластически новото, и по-различното в живописта му", твърди Светлин Русев за произведенията на художника. В тях той вижда експресивна чувствителност, засилено усещане за психологическо пространство и ярък живописен талант. Пиронков се обръща към конкретни мотиви, които обогатяват сюжетното му изкуство и разкриват нови художествени възможности.
Според познавачи на картините му: "Експресивността в модерната живопис на Петър Пиронков е една жива емоция, наситена с духовната енергия на автора, която той е въплътил в багри и тонове, тела и форми, в сложни композиционни решения, с които ни внушава своята естетика и творческа идентичност."

Изложбата ще продължи до 24.04.2011 г., Арт галерия "Париж-Москва", "Дом на Москва в София", на ул. "Г.С. Раковски" 92.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас