"Jazz Fabric Live: Explosion" с Марина Господинова, Веселин Койчев, Александър Леков, Венци Благоев
      facebook 
Музика
Вторник, 12 Април 2011 17:31
Със силно академично пловдивско присъствие стартират живите джаз вечери в бар "Фабрик". Вторниците, тематично отредени за джаз, оживяват за първи път с Марина Господинова, Веселин Койчев, Александър Леков и Венци Благоев.
Mарина Господинова поднася по специфичен и завладяващ начин класическите джаз стандарти, които са в програмата на първия "Jazz Fabric Live". Определят я като една от най-изящните джаз певици. Дипломира се в ДМА - София, специалност "Поп и джаз пеене". Преподава АМТИИ - Пловдив. През 1996 г. печели втора награда за млад изпълнител на международния фестивал "Златният Орфей". Участва във фестивали като "Sofia Jazz Fall", Аполония, Банско, "BlueZZ Fest" - Русе. Пяла е на множество престижни сцени в чужбина, работи с най-добрите български джазмени.
Едва ли има джаз (и не само) фен, който да не е чувал за Веселин Койчев. Името му се свързва с емблематичните формации "Джаз линия" - заедно с Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимовa, с "Бели, зелени, червени". Зад гърба си има безброй концерти, записи, сътрудничества с известни български и чужди музиканти. Композитор, аранжьор, преподавател по китара в Музикалната академия в Пловдив, доцент в специалност "Поп и джаз" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".
Александър Леков е от младото поколение джазмени. От 1999 г. активно работи в различни формации с музиканти като Милчо Левиев, Шибил Бенев, Петър Момчев, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Петър Салчев. В момента е преподавател в АМТИИ - Пловдив, специалност "Бас китара". Той е и в състава на Бигбенд "Пловдив".
Венци Благоев е единственият в квартета, който няма пряка пловдивска принадлежност, но връзката му с града е много силна. Редовен участник в "Пловдивски джаз вечери", на пловдивска сцена Венци осъществи два изключителни силни проекта в последните две години - с петкратния носител на "Грами" за джаз Ранди Брекър и с фантастичния Чико Фрийман. Лауреат на "Кристална лира" за джаз за 2010 г., Благоев усилено работи за популяризиране на джаза в България. По негова идея и инициатива съвсем скоро - през месец май - ще се проведе за първи път и джаз фестивал в Благоевград - "Джаз панорама", където редом до Венци отново ще бъде Ранди Брекър.

JAZZ FABRIC LIVE: EXPLOSION

19 април 2011 (вторник), 22 часа, бар "Фабрик", Пловдив, ул. "Отец Паисий" 31

Квартет Марина Господинова - вокал, Веселин Койчев - китара, Александър Леков - контрабас, Венци Благоев - тромпет
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас