"Карибски пирати: В непознати води" - любопитни факти за продукцията
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 16 Май 2011 18:46
В "Карибски пирати: В непознати води" Джони Деп пресъздава отново легендарната си роля на Джак Спароу в най-голямото му приключение - търсенето на митичния "извор на младостта".
Филмът отново е продуциран от Джери Брукхаймър, а режисьор е Роб Маршал, придобил слава с филмите "Чикаго" и "Мемоарите на една гейша".
"Карибски пирати: В непознати води" е първият от поредицата, сниман в дигитален 3D формат на Дисни и изцяло игрален филм в натура, заснет с Red 3D камери.
Нови герои допринасят за забавното звучене на съвършено нов сюжет: Черната брада (Иън Макшейн), типичният пират негодник; Анджелика (Пенелопе Круз), мошеничка от миналото на Джак Спароу; Сирена (Астрид Берже-Фрисби), мистичната русалка; Филип (Сам Клафлин), младият загадъчен мисионер.

Испанската актриса Пенелопе Круз, в ролята на Анджелика, представя героиня, която не отстъпва по авантюризъм, хитрост и находчивост на капитан Джак Спароу, с когото я свързва колоритно минало.

Легендарният страховит пират Черната брада оживява на екрана в изпълнение на Иън Макшейн, известен с ролята си в "Дедуд" за която е удостоен със Златен глобус.

За четвърти път Джефри Ръш пресъздава ролята на капитан Хектор Барбоса. Барбоса, противникът на Джак Спароу, е умел със сабята и безкомпромисен пират, който вижда себе си като човек на честта въпреки занятието си. До последната част на поредицата "На края на света" малкото име на Барбоса - Хектор - не е произнасяно от никого от героите.

Макар да е известна актриса във Франция, Астрид Берже-Фрисби прави американския си дебют с "Карибски пирати: В непознати води" в ролята на мистичната русалка Сирена.

Въпреки че прекарва повече от два месеца на Хаваите, на Астрид Берже-Фрисби не й е разрешено да се забавлява на плажа в почивните дни, тъй като ролята й на русалката Сирена я задължава да поддържа блед тен.

Сам Клафлин, който играе младия мисионер Филип, е от Великобритания и е учил в Лондонската академия за музика и драматично изкуство.

Кийт Ричардс се завръща в малката знакова роля на капитан Тийг, бащата на Джак Спароу в четвъртата част от поредицата "Карибски пирати".

Австралийката Джема Уорд, която играе Тамара, една от осемте русалки в "Карибски пирати: В непознати води", става модел на 14-годишна възраст и вече се е появявала над 20 пъти на корицата на "Vogue".

Сърфистът от световна класа Тамайо Пери е един от шестимата хавайци от екипажа на "Отмъщението на кралица Ана", подбрани от режисьора Роб Маршал. Но това не е първи допир на Тамайо Пери със студията "Уолт Дисни". Той е сърфиращият дубльор и един от конкурентите на главния герой във филма на тази студия от 1999 г. "Джони Цунамито".

Художникът Джон Майър за пети път си сътрудничи с режисьора Роб Маршал. Майър е удостоен с "Оскар" за работата си във филмите "Чикаго" и "Мемоарите на една гейша".

"Карибски пирати: В непознати води", както подхожда на един пиратски филм, е заснет на пет различни острова: Кауаи, Оаху, Пуерто Рико, Паломинито (малко островче край източното крайбрежие) и, въпреки отявлено нетропическата й природа, Великобритания.

"Карибски пирати: В непознати води" е най-големият филм, сниман някога в Олд Ройъл Нейвъл Колидж в Гринуич, като в него са показани повече кадри от комплекса, отколкото във всяка предишна продукция.

В Англия снимки за "Карибски пирати: В непознати води" са правени на три важни исторически места: Олд Ройъл Нейвъл Колидж в Гринуич, двореца Хамптън Корт и Мидъл Темпъл в Сити.

При снимките в обширната Национална тропическа ботаническа градина в Кауаи, както и в хотел "Коко Палмс" в Уаилуа, големите разстояния между базовия лагер и местата на нощните снимки са маркирани от местните власти по хавайски маниер - с факли по протежение на пътеките.

При снимките в гъстата кокосова горичка в прочутия, но сега западнал хотел "Коко Палмс" в Уаилуа - където Елвис някога е пял "Блу Хаваи" за едноименния филм - са обрани 773 кокосови палми, за да не падат тежките плодове по главите на актьорите и хората от снимачния екип. Обраните кокосови плодове са предоставени изцяло на  местните хора.

Изворът на младостта, митичен извор, за чиито води се говори, че връщат младостта на всеки, пил от тях, е обект на напрегнато, но напразно издирване от страна на испанския изследовател Понсе де Леон през 16-ти век. Сега на Джак Спароу е дадено да открие вълшебния извор в "Карибски пирати: В непознати води". Въпреки това в павилиона на "Карибски пирати" в Дисниленд, Калифорния е отдадена почит на Понсе де Лион с присъствието на негова фигура там.

В средата на януари 2011 г. бе съобщено, че група археолози са открили фрагменти от сабята на Черната брада при разкопки на флагманския му кораб "Отмъщението на кралица Ана" край бреговете на Северна Каролина (където той е заседнал на сушата през 18 век). Може би това е истинската Сабя на Тритон.

Официалната премиера за България е на 20 май 2011 г.


Информацията е предоставена с любезното съдействие на Форум Филм България.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас