Млади български кинаджии с награди от конкурс за късометражно кино "Lions"
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 16 Май 2011 21:12
Международният конкурс за късометражно кино "Lions" раздаде своите награди за втора поредна година. Това се случи на 14-ти май в Истанбул. Целта на фондация "Istanbul 118Y Lions Social Services" е да бъдат подкрепяни младите студенти, които са се посветили на изучаване на филмовото изкуство.
Изпратените за участие в конкурса творби на възпитаници на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" пожънаха впечатляващ успех.
Наградата за втори най-добър филм беше връчена на Петра Катранджиева за "Леглото", награда за режисура получи Ана Китанова за работата й по "Възглавницата", а награда "Special Mention" беше присъдена на Сава Комитски за "The Gift".
Кандидатите, изпратили свои филми за участие в състезанието, не са били ограничени в определен жанр. Целта е оценките на журито да бъдат съобразени с умението за предаване на сюжет и водене на разказ в късометражна форма. Абсолютно свободен е и изборът на теми за филмите, като е определено ограничение в продължителността - до 10 минути. Най-важният стремеж е да се окуражат младите кинотворци да развият и покажат своите творчески способности, както и да се стимулира развитието на национални и международни проекти в университетите с преподаване на киноспециалности.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас