Приключиха снимките на "Игрите на града"
      facebook 
Стоп кадър
Четвъртък, 13 Октомври 2011 15:07
От Лайънсгейт, едно от най-големите независими киностудия, потвърдиха края на снимките на дългоочакваната екранизация по бестселъра на Сюзан Колинс - "Игрите на глада". Филмът е първият от поредицата, базиран на трилогията книги, превърнала се в световен феномен. Той ще се появи на голям екран на 23 март 2012 г.
Продуцията е заснета изцяло в Северна Каролина, където пейзажът се сменя от гъстите гори, в които е изградена арената на самите игри, до градът на главната героиня Кaтнис в окръг 12 или звуците и гледките на фанстастичния Капитол - футуристичната столица на Панем. Основните снимки стартират на 23 май и са заснети за общо 84 дни.
В края на август дебютира и първото видео от филма. На тазгодишните музикални награди на MTV то привлече рекордната в историята на музикалната медия публика от 12,4 млн. зрители. В него студиото разкрива Арената и кратки моменти от битката на Катнис за оцеляване.
Във филма номинираната за "Оскар" Дженифър Лорънс ("Х-Мен: Първа вълна"; "Зимен дар") си партнира с Джош Хъчерсън ("Децата са наред") и Лиъм Хемсуърт ("Последната песен") в главните роли. Впечатляващият актьорски състав включва още утвърдени звезди като Уди Харелсън ("Родени убийци"), Елизабет Банкс ("Следващите три дни"), Лени Кравиц ("Прешъс"), Стенли Тучи ("Капитан Америка: Първият отмъстител"), Доналд Съдърланд, Уес Бентли ("Американки прелести") и Тоби Джоунс. Режисьор на лентата е Гари Рос.
Въпреки че дългоочакваните снимачни сесии бяха затворени за преса и посетители, Лайънсгейт и снимачният екип успяват няколко пъти по време на снимките да провокират невероятно нетърпеливите фенове с информация. Те провеждат "The Ultimate Hunger Games Fan Sweeps", световно състезание, в което феновете участват за възможността да посетят снимките на "Игрите на глада", единственото изключение от политиката на затворени снимки. В средата на август петима победители от различни държави и техните придружители имаха шанса да хвърлят поглед отвътре, да изгледат заснемането на една сцена и да се запознаят с актьорите.
Фантастичният екшън въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. Всяка година сред развалините на някогашната Северна Америка правителството на новосформираната държава Панем принуждава всяка от дванадесетте си области да изпрати по едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, да се състезават в "Игрите на глада" като трибути. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, "Игрите на глада" са събитие, предавано в националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят едни с други, докато оцелее само един.
Героинята на Лорънс, 16-годишната Катнис Евърдийн, приема участие в игрите, заемайки мястото на по-малката си сестра, избрана в жребия, за да я спаси. Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома, а ако Катнис иска да се завърне някога вкъщи, в 12-та област, трябва да направи поредица от почти невъзможни избори на арената - между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

В България всички книги от трилогията на Сюзан Колинс са книжния пазар под знака на издателство "Екслибрис".

"Игрите на глада" излиза на голям екран в България и по света на 23 март 2012 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас