Изложба и наблюдение с телескоп за премиерата на "Хъбъл"
      facebook 
Стоп кадър
Четвъртък, 20 Октомври 2011 17:43
На 28-ми октомври "Хъбъл" на IMAX 3D ще отведе кинолюбителите на едно уникално пътешествие през далечни галактики, за да открият величието и тайните на нашата Вселена. Невиждани досега 3D полети до най-отдалечените й точки ще направят зрителите свидетели на най-трудните и важни начинания в историята на НАСА.
По повод премиерата в началото на седмицата ще бъде организирана и изложбата "Най-красивите астрономически снимки". В експозицията в Mall Sofia ще могат да се видят 60 снимки на космически обекти, направени с помощта на Хъбъл и други съвременни телескопи - на Земята и в Космоса. Удивителните изображения в ултравиолетови лъчи на най-близката до нас звезда - Слънцето, планетите от Слънчевата система, инфрачервената светлина на далечни галактики и рентгеновото светене на останки от избухнали звезди показват колко ограничено е човешкото зрение. Но умело кодирана в цветове тази светлинна информация ни демонстрира как съвременната астрономия много често се доближава до изкуството.

Премиера на "Хъбъл" 3D в IMAX - 28 октомври 2011 г.
Снимките са предоставени със съдействието на Cinema City.

По време на изложбата екип на Imax и ентусиазираните членове на Астрономическа асоциация - София ще проведат безплатни наблюдения с телескопи и ще бъдат там, за да отговорят и дискутират всеки въпрос за планетите и звездите.
На 26 октомври от 21:00 ч. пред Mall Sofia всички ще имат възможността да се докоснат до магията на нощното небе, което остава скрито за очите ни от интезивното градско осветление.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас