Романтичната комедия "Цахес" на Анри Кулев с премиера на 25 ноември
      facebook 
Стоп кадър
Понеделник, 24 Октомври 2011 18:55
В средата на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло, като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители - верни приятели, удивително напомнят на някои Хофманови герои. Действието се пренася от наши дни в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.
Състрадателната фея Розабел подарява на малкия нещастен Цахес три вълшебни червени косъма, а с тях и чудното свойство да бъде харесван и да му се  приписват всички добри дела, свършени от хората около него. А това в княжеството на младия княз Пафнуциус обърква много неща - любовта между студента Балтазар и прекрасната Кандида, дъщеря на професор Терпин, кариерата на младия Пулхер, живота на министъра на външните работи Барон фон Мондщайн.
Но слава богу, духът на Просвещението още не е успял да прогони от княжеството всички феи и магьосници. Тук все още е великият маг доктор Алпанус, който в една професионална (и любовна) битка сразява феята  Розабел и възстановява естествения ход на  нещата -  всичко трябва да се развива по пътя, предначертан от природата.

Премиера по кината: 25.11.2011 г.

Режисьор: Анри Кулев;
сценарий: Христо Ганев
художник костюми: Марта Миронска;
в главните роли: Стоян Алексиев, Касиел Ноа Ашер, Захари Бахаров, Виолета Марковска, Емил Котев, Ивайло Христов, Явор Бахаров, Любомир Петкашев, Мая Новоселска, Христо Мутафчиев, Пламен Димитров, Малин Кръстев, Петър (Чочо) Попйорданов, Мариян Бозуков, Павел Попандов и др.
Продукция на "Кулев Филм" в копродукция с Камера, с  подкрепата на Национален Филмов Център и програма Media; разпространява: "А Плюс Синема".
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас