Художествената галерия в Добрич представя фотоизложбата "Пътуване с птиците"
      facebook 
Изложби
Сряда, 30 Ноември 2011 18:54
Фотоизложба, наречена "Пътуване с птиците", се открива на 2-ри декември 2011 г. от 17 ч. в Художествена Галерия - Добрич. Експозицията включва 18 голямо форматни фотоси на птици от България, които са заснети от 8 автора - Ивайло Зафиров, Борислав Борисов, Николай Стайков, Добромир Терзиев, Светослав Спасов, Чавдар Гечев, Димитър Градинаров и Иво Данчев.
Творбите са селектирани след провеждането на фото конкурс за най-добра снимка на тема "Пътуване с птиците". Освен естетическата наслада от уловените моменти изложбата има и образователен характер, тъй като към всеки фотос има кратка анотация и любопитни факти за птиците.
Организатори на събитието са Българското дружество за защита на птиците и Художествена галерия - Добрич.
Като част от програмата за отбелязване на Международната година на биологичното разнообразие през 2010 г., изложбата продължава да представя уникалното разнообразие на птици в България, като поставя акцент върху значението на тяхното опазването и местообитанията им.
Всички фотоси, представени на събитието, могат да бъдат закупени, а средствата ще бъдат използвани за дейности, свързани с опазването на българската природа.

снимка: Борислав Борисов
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас