"Допълнително" - изложба на Валентин Ангелов, Петко Арнаудов и Стефано Бенацо
      facebook 
Изложби
Петък, 09 Декември 2011 13:20
Тандемът Валентин Ангелов - Петко Арнаудов е добре познат с изявите си в галерия "Ракурси". Този път към тях се присъединява и Стефано Бенацо, за да ни представят новите си творби в една обща изложба, озаглавена "Допълнително". В нея авторите Валентин Ангелов и Петко Арнаудов се връщат към теми от предишните си изяви, явно имат да кажат нещо допълнително. "Колкото повече навлизаш в една тема, толкова повече идеи ти хрумват, едното води другото, незначителен детайл от една работа може да стане основа на друга и така до безкрай. От всяка тематична изложба излизам с идеи за още две. Идват нови идеи, нови поръчки и все не остава време да се върнеш към тези хрумвания, които не си успял да реализираш. Този път решихме да си позволим лукса да се огледаме и иначе казано, да "подредим гардеробите". Навярно ви се е случвало, подреждайки гардероба, да откриете любимите си ръкавици за ски, които толкова търсихте миналата зима или пък красив пуловер с още неоткъснат етикет, подарък, който абсолютно сте забравили. Та така и ние, извадихме куп листа с нахвърляни идейни квадратчета, със стрелки и бележки по тях, започнати работи, оставени "да им дойде времето" и решихме да сложим край на този безпорядък, да завършим всичко започнато и да излезем на чисто. Разбира се стана точно обратното. Що се отнася до мен, сега в ателието си имам двойно по-голям куп с идейни бележки и само двайсетина "отметнати" листчета, които с огромно удоволствие скъсах и хвърлих в кошчето. Надявам се и другите да ги завърша някой ден и да ги покажа допълнително на изложба", споделя Валентин Ангелов.
Стефано Бенацо, който е професионален дипломат и в момента посланик на Италия в България, показва това, което създава в допълнение към професията си - скулптури в различни техники. Той се обучава като скулптор по време на работата си във Вашингтон. Минималистичните произведения, които ще покаже на тази изложба, са изработени в мрамор, алабастър и дърво. Те са създадени в периода от 1998 г. досега.

ИЗЛОЖБА ДОПЪЛНИТЕЛНО

14 декември 2011 - 3 януари 2012. Галерия "Ракурси", София, ул."Хан Крум" 4а.


Валентин Ангелов  е роден през 1961 в София.

Образование:

1979 - Художествена гимназия, София;
1985 - Национална художествена академия, София, специалност "Графика";
Преподава рекламен дизайн и визуална комуникация в Българо-датски колеж, София

Избрани самостоятелни изложби:
1997 - Български културен център в Прага, Чехия;
1999 - галерия "Аросита", София;
2000, 2003 - галерия "Натали", Прага, Чехия;
2001 - галерия "Манес", Прага, Чехия;
2002 - галерия "Фондация Яворов", Чирпан;
2004 - Българско национално радио, София;
2004 - галерия "Сте", София;
2005, 2006, 2009, 2010 - г алерия "Фондация Стамен Григоров", София;
2005 - Истанбул, Турция;
2004, 2005, 2007, 2008, 2010 - галерия "Ракурси", София;
2008 - галерия 'Edition 88', Люксембург

Награди:

1988 - първа награда от Биеналето на рисунката в Ел Ферол, Испания

Работи в областта на графиката, рекламата, илюстрацията и живописта.
Произведенията на Валентин Ангелов са вдъхновени от антични, митологични и философски теми, които той пресъздава чрез съчетаване на реални и иреални образи.
Негови платна са собственост на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, както и на частни колекции в България и в чужбина.

Петко Арнаудов е роден през 1958 в София.

Образование:

1985 - Национална художествена академия, София, специалност "Скулптура" при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов - Чап.

Избрани изложби:
Има над 20 изложби у нас и в чужбина;
1998, 1999, 2001, 2002 - галерия "Аросита", София;
1999 - галерия "Дрита", София;
2000 - галерия "Луна от корени", Бургас;
2004, 2005, 2007, 2010 - галерия "Ракурси", София

Участия в изложби в Париж и Барселона. Участия в симпозиуми в Грузия и Созопол.

През последните години изработва дизайнерски обекти, изявява в областта на дизайна и пространственото оформление.

Стефано Бенацо е роден през 1949 г. в Мароко.

Посланик на Италия в София от 2008 г. Изпълняваните от него длъжности в кариерата му на италиански дипломат го водят в Бон, Москва, Вашингтон, Минск.
Корабен моделист (с особено предпочитание към ветроходните плавателни съдове от периода 1860-1940 г.), от 12-годишна възраст изработва модели на автомобили, влакове, мотоциклети. Започва да се занимава със скулптура на 49 години, учи в галерия "Коркоран" във Вашингтон и в ателието на един скулптор. Извайва произведения от мрамор, алабастър, дърво и бронз. От 1995 г. изработва дървени модели на стари църкви, най-вече православни. Изработва и модели от картон. Интересът му към православните църкви датира от времето на първото му пътуване в планината Атос, когато е 18-годишен. Изработва и модели на сгради на други религии. Участва в конкурси по моделизъм.
Бил е фотограф, с особено влечение към заснемането на дървета и хищници.
Колекционер на модели на електрически влакове, от 30 години изработва железопътни модели и е особено заинтригуван от парните локомотиви. Пише за железопътни списания.
Активно участва в дейността на италианските Алпийски войски, в които е офицер от запаса. Основава групата на италианските Алпийци от запаса в България.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас