Робърт Патисън и Ума Търман в "Бел Ами"
      facebook 
Стоп кадър
Сряда, 11 Април 2012 15:26
В "Бел Ами" Робърт Патинсън съблазнява дами от висшето общество в Париж.
Екранизацията по едноименния роман на Ги Дьо Мопасан е с нежното присъствие на Ума Търман, Кристина Ричи и Кристин Скот Томас.
С ролята си в поредицата "Здрач" Робърт Патинсън завоюва сърцата на младите кинозрители. В "Бел Ами" актьорът приема предизвикателството на истински драматичната роля на младия Джордж Дьороа. Сериозното, студено изражение, с което актьорът е познат от досегашните си роли, продължава да присъства и в образа му на съблазнител и манипулатор на чувствата на няколко богати дами от френското висше общество.  Неустоим и изключително съобразителен, героят на Патинсън Жорж наскоро се е завърнал от френската армия в Алжир и е дошъл в Париж да се усъвършенства. Останал с последни няколко франка, той среща Форестие - по-възрастен човек, за когото знае, че е бил в Алжир. Форестие му казва, че Париж е пълен с пари и възможности и се хвали, че е политически редактор в "Ла Ви Франсез", вестник, чиято цел е да свали правителството. Форестие кани Жорж на вечеря у дома си.
С тази покана започва бурният, изпълнен с копнежи, страсти и изневери живот на младия Дьороа през 90 години на 19 век, който ще го издигне от мизерията на бардаците до висшето общество в Париж. Младият мъж бързо навлиза в свят, в който политиката и медиите се борят за влияние, свят където сексът е власт, а известността е мания.
Сред властните и прелестни дами, които попадат в мрежата на Дьороа се оказва съпругата на Форестие Мадлен (Ума Търман), която отваря за младока вратите на удоволствията и възможностите, които крият спалните на богатите, скучаещи френски аристократки. Тя му разкрива, че най-влиятелни в Париж са не мъжете, а техните съпруги.
Воден от ненаситното си желание да измъкне от мизерията Жорж е готов на всичко, за да стане част от висшето общество, в центъра на което се вихрят революционни страсти.  Първото завоевание на Дьроа е младата кокетка Клотилд (Кристина Ричи), чиято малка дъщеря дава на младия чаровник прякора Бел Ами, с който той добива популярност в парижкото общество.
Жорж бързо се ориентира, че за да се издигне в професионалната стълба трябва да търси подкрепа другаде и започва паралелна любовна авантюра със съпругата на бившия си шеф и главен редактор, мадам Русет (Кристин Скот Томас). Умело манипулирайки трите жени, Жорж става редактор "Ла Ви Франсез" и фактор в последвалите политически събития в Париж.

В екранизацията на режисьорите Деклан Донелан и Ник Омерод, и сценариста Рейчъл Бенет, отново се повдига актуалната и до днес тема, вълнувала Дьо Мопасан преди 200 години - до къде може да стигне амбицията и безскрупулността на един беден млад мъж, надарен с неустоим чар.
"Бел Ами" излиза в българските кина на 27 април 2012 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас