"Изкуството - паралелна вселена" - изложба на творби от хора с увреждания
      facebook 
Изложби
Четвъртък, 12 Април 2012 13:48
Изложбата се организира от Съюз на слепите в България, Съюз на глухите в България, Съюз на инвалидите в България, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Национален център за социална рехабилитация, Национален алианс за социална отговорност и Съюз на българските художници.
По национален обхват и мащаб тя е първа по своя характер в страната. Изложбата включва 126 експоната - картини, стъклопис, дърворезба и керамика, които са създадени от 63 творци с различен вид и степен на увреждане. Експозицията се реализира по проект финансиран от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Част от творбите бяха изложени в Народното събрание от 29-ти февруари до 9-ти март на текущата година.
Гости на събитието ще бъдат народни представители, зам.министрите на труда и социалната политика и културата, кметът на Столична община, съветникът по социална политика на президента, изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане, представители на посолства, европейската комисия, общински съветници на гр. София, националнопредставителните организации на и за хора с увреждания, лайанс клубове, медии и други.

Официалното откриване на събитието е на 18-ти април от 16.00 ч. в галерията на СБХ, ул. "Шипка" 6, етаж 3. Изложбата ще продължи до 28-ми април 2012 г.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас