Алманахът "Света гора" с премиера в русенската библиотека
      facebook 
Литература
Петък, 11 Май 2012 16:36
Над 40 автори от България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Япония и Белгия са представени в новия 11-и брой на Алманаха за литература, наука и изкуство "Света гора", който ще бъде представен на 14 май, понеделник, от 17.30 ч. в Регионална библиотека "Л. Каравелов". С това събитие стартира Националната библиотечна седмица, която тази година е под мотото "Библиотеките - паметта на нацията".
Алманахът е единственото по рода си културно средище, което отстоява в национален мащаб политиката на равнопоставеност между хората на изкуството и творческите формации. Многобройните рубрики и изключително богатото съдържание се съобразяват единствено с изискванията за оригиналност и естетическо въздействие. Върху 750 страници тази година са събрани поезия, проза и изобразително изкуство от български и чужди поети, белетристи, есеисти, критици, драматурзи, скулптори, живописци и композитори.
Новост в луксозното издание са рубриките "Майстори на превода" и "Литературен архив". В раздел "Изобразително изкуство" са включени скулпторът Кирил Мескин и живописецът Матей Матеев. Музикалното творчество е представено с "Омагьосани картини", албум на Нелко Коларов, "Струни и думи" на Христо Граматиков и "Едем - окото на битието" на Петър Песев.
По време на премиерата ще бъдат представени и три нови книги на проф. д-р Сава Василев, главен редактор на алманаха - "Непокорният Лука. Разкази и пиеси", "Арбанашките малахи на литературната" и "Варвело (Литературният фронт. Евангелие от Лазар).
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас