Програма за 19 май 2012 г. - "Нощ на музеите в Художествена галерия - Добрич"
      facebook 
Изложби
Понеделник, 14 Май 2012 11:29
Програма - 19 май 2012 (16.00 - 23.30 ч.)

Галерията ще бъде отворена за безплатно посещение до 23.30 ч.

16.00 - 18.30
- работилница за въображение
Детска работилница от 16.00 - 17.00 и от 17.30 до 18.30 ч. - изработване на кукли, малки сладури от природни, натурални материали под ръководството на  Невена Тодорова, дизайнер на играчки. Заедно да се забавляваме докато естествената вълна и филц се превръщат в симпатични дребосъци, като се провокира въображението на децата.

Могат да се посетят откритите в предходни дни изложби "Адриатика" на Дружество "Ателие 13" и "Магията на дървото" - природни форми, Димитър Костадинов. Откриване на 18 май от 17.30 ч.

Проект "Рецепти". Куратор: Самуил Стоянов
Изложба - творби от фонда на ХГ Добрич и съвременно изкуство
17.30 ч. - Художествена галерия - Добрич, І-ви етаж, творби от фонда на ХГ Добрич
19.00 ч. - 23.30 ч - изложба на съвременни автори; Вила ди Полета

18.00 - зелена платформа
Представяне на Зелен образователен център, гр. Шабла
Зеленият образователен център е най-старата постройка в град Шабла, наричана Старото училище. Сградата е паметник на културата с местно значение. През 2011 г. е възстановена благодарение на финансовата подкрепа на правителството на Кралство Норвегия. Чрез норвежката “Програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие в България” центърът е оборудван с IT-ситема за он-лайн наблюдение на влажните зони. Камери, монтирани на подходящи места, осигуряват изключителния шанс да се следи на монитори движението на различни видове птици, с които район Шабла е популярен в цял свят. Центърът предоставя информация и специализирани услуги, насочени към различни групи на обществото, с цел популяризиране, опознаване и опазване на богатото биоразнообразие и културно-историческо наследство на региона на Приморска Добруджа.

Представяне на WowPaper календар. WowPaper календар е тапет за компютър. Календарът е месечно издание и включва 12 илюстрации за 2012 г. В края на всеки месец излиза следващата страница от календара. Вдъхновена от природата и нейните чудеса, всяка илюстрация от календара носи в себе си идея как да ги опазим с малка грижа от всеки нас. Ще бъдат представени 5-те илюстрации от календара до месец май. Всяка илюстрация от календара до месец май представя различни неправителствени организации, работещи за опазването на природата на България.
Ще бъдат раздадени материали, представящи дейностите на природозащитните организации.

20.00 - История и съвременост - Сдружение за исторически реконструкции -"Скития минор - ІV легион Скитика"- представяне на облекло и реквизити на  тракийски воин,  римски легионер и униформа от Първа световна война; фотоси от римски исторически възстановки

21.00 - 22.00 ч. - гостува международен видеоарт фестивал Видеохолика, Варна,
Сдружение Видеохолика е организация с нестопанска цел, базирана във Варна, работеща в сферата на организирането, реализирането, подпомагането, установяването и развитието на различни интервенции в областта на съвременното изкуство и култура в България и в чужбина, в сътрудничество с местни, национални и международни културни партньори. Сдружение Видеохолика е инициатор и организатор на Международен видео арт фестивал Видеохолика, Варна.
Фестивалът е видео арт форум с международно участие, който за трета поредна година ще представи в Добрич достижения на автори, работещи в полето на съвременното изкуство.
Събитието е адресирано както към професионалната публика, така и към аудитория, която не е имала контакт със съвременното изкуство до момента, и която посредством организираните прояви е провокирана към търсене на нов смисъл и идентичност сред непозната до момента за нея идейна среда.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас